SRBIJA JE ZAHVALNA RUSIJI I PUTINU, UZ NAS SU U SVEMU! Moskva NEĆE MENJATI stav po pitanju Kosova (VIDEO)
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, Foto: Prentscren

OBRAĆANJE MEDIJIMA

SRBIJA JE ZAHVALNA RUSIJI I PUTINU, UZ NAS SU U SVEMU! Moskva NEĆE MENJATI stav po pitanju Kosova (VIDEO)

Sve su objasnili

Objavljeno: 14:57h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Rusije Vladimir Putin sastali su se 17. put u Sočiju, a nakon razgovora u četiri oka pojavili su se pred medijima.

Nakon sastanka iza zatvorenih vrata dvojica predsednika obratila su se medijima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je predsedniku Putinu i Rsuiji na pomoći i podršci u svemu.

- Uvek su bili uz nas i Srbija je zahvalna na tome - rekao je predsednik Vučić i najavio mnoge projekte sa ruskim partnerima.

Predsednik Srbije rekao je da je pozvao Vladimira Putina da ponovo poseti Beograd, kao i da je prihvatio poziv predsednika Rusije da 9. maja na Dan pobede sledeće godine bude u Moskvi.

foto: Prentscren

Vučić je rekao da su imali dobre razgovore i da je zahvalan predsedniku Putinu na mnogo toga što je u prošlosti uradio za našu zemlju i građane.

"Mi imamo dobru saradnju sa Rusijom na svim poljima. Zahvalni smo za podršku na međunarodnom polju, za podršku po pitanju KiM. Ja sam mu preneo moja očekivanja po pitanju pregovora sa albanskom stranom. Zahvalan sam što nam pružaju stalnu i čvrstu podršku. Danas smo posebno razmatrali našu ekonomsku saradnju i verujem da će ona napredovati u narednim godinama. Mi se radujemo svakom uspehu Rusije. Dobio sam uveravanja predsednika Putina da ćemo moći da kupimo dodatne zalihe gasa. Razgovarali smo o brojnim infrastrukturnim projektima", rekao je Vučić.

foto: Prentscren

"Usaglasili smo da su odnosi Srbije i Rusije dobri i partnerski i da će nastaviti da napredeuju. Razmenili smo mišljenja oko situaciji na KiM. Vučić je prihvatio je prihvatio poziv da u maju poseti Moskvu", naglasio je Putin posle sastanka.

"Nikome nećemo da dozvolimo da se meša u naše odnose sa Rusima. To nam niko ne može oduzeti, bez obzira na pritiske sa strane. Za mene je ogromna čast da je Putin imao vremena i za nas i za mene. Mi ćemo svoju saradnju sa Rusijom da nastavimo i uvereni smo da će to biti korisno i za naš i za ruski narod", rekao je Vučić.

Vučić je ponovio da će građani Srbije imati dovoljno gasa, a to je na sastanku potvrdio i ruski predsednik.

foto: Prentscren

Putin je rekao postoji saradnja na svim sferama, počev od vojske, ekonomije, pa i kulture.

"Mi vodimo sadržajan dijalog sa svim balkanskim državama i težimo da se kompromisom reše bilo kakvi probleme. Rusija je spremna da podrži stav Srbije po pitanju KiM i kompromisno rešenje između Beograda i Prištine, ali naša pozicija i stav po pitanju KiM je nepormenjena", rekao je Putin.

- Naš stav po pitanju KiM je nepromenljiv, osnov za rešavanje treba da bude Rezolucija 1244 i mirno rešavanje kosovske krize - rekao je Vladimir Putin.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.