ODNOSI HOLANDIJE I SRBIJE NIKAD BOLJI: Nela Kuburović sastala se sa ambasadorom Holandije
Ilustracija, Foto: Beta/Miloš Miškov

otkrivamo

ODNOSI HOLANDIJE I SRBIJE NIKAD BOLJI: Nela Kuburović sastala se sa ambasadorom Holandije

Holandija je spremna da nastavi da pruža podršku Srbiji na njenom putu ka EU

Objavljeno: 13:34h

Ministarka pravde Nela Kuburović danas se sastala sa ambasadorom Holandije Žilom Aronom Bešurom Pluhom. Ambasador je ukazao da Holandija podržava evropski put Srbije i i da Srbiju vidi kao članicu EU.

Holandija je spremna da nastavi da pruža podršku Srbiji na njenom putu ka EU. Ambasador Holandije je ocenio da su učinjeni pozitivni koraci u okviru evrointegracija, posebno od strane Ministarstva pravde, ali da je potrebna puna implementacija strateških dokumenata i zakona.

Ministarka pravde zahvlila se dosadašnjoj podršci vlade Holandije. Posebno je istakla značaj dugogodišnjeg projekta MDTF. Ministarka je takođe ocenila da je dosta toga urađeno na unapređenju pravosudnog sistema Srbije.

Kuburović je dodala da su Ministarstvo pravde i Vlada Srbije uvek spremni za korekcije i bolje definisanje zakona tamo gde je to potrebno i istakla da je ministarstvo izradilo Predlog izmena Zakona o borbi protiv korupcije, u delu koji se odnosi na ponašanje funkcionera tokom političkih kampanja, upravo po preporuci Misije OEBS-a u Srbiji i Delegacije EU u Srbiji.

Saopštenje Ministarstva pravde Vam prenosimo u celosti:

MINISTARKA KUBUROVIĆ: EU VIŠE DA CENI NAPORE SRBIJE

Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala je danas sa ambasadorom Holandije u Srbiji Nj.E. Žilom Arnoom Bešurom Pluhom, koji je ukazao da ta država podržava evropski put Srbije i da Srbiju vidi kao deo EU.

Ambasador Pluh je ukazao da je Ministarstvo pravde važan partner za njegovu zemlju i da je Holandija spremna da nastavi da pruža podršku i pomoć Srbiji na njenom putu ka EU.

On je ocenio da su učinjeni pozitivni koraci u okviru evrointegracija, posebno od strane Ministarstva pravde, ali da je potrebna puna implementacija strateških dokumenata i zakona.

Ministarka Kuburović se zahvalila na dosadašnjoj podršci Holandije Ministarstvu pravde i unapređenju vladavine prava u Srbiji i posebno istakla značaj dugogodišnjeg projekta MDTF.

Ona je ocenila da je dosta toga urađeno na unapređenju pravosudnog sistema Srbije, kao i da su svi svesni da je puno toga ostalo da se uradi, ali da sa druge strane EU treba više da ceni napore koje je Srbija postigla u prethodnom periodu.

Kuburović je dodala da su Ministarstvo pravde i Vlada Srbije uvek spremni za korekcije i bolje definisanje zakona tamo gde je to potrebno i istakla da je ministarstvo izradilo Predlog izmena Zakona o borbi protiv korupcije, u delu koji se odnosi na ponašanje funkcionera tokom političkih kampanja, upravo po preporuci Misije OEBS-a u Srbiji i Delegacije EU u Srbiji. Kuburović je istakla i da Ministarstvo pravde vodi računa o inkluzivnosti prilikom izrade strateških dokumenata i zakona.

Ona je dodala da su u radne grupe uključivani predstavnici stručnih udruženja, da su oni uvek pozivani na javne rasprave, a da su neke od njih organizovane samo za njihove predstavnike, kao što je to bio slučaj prilikom izrade revidiranog Akcionog plana za Poglavlje 23.

Beograd,

4. decembar 2019. godine

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.