AMBASADOR SAD U POSETI NIŠU: Najvažnije je očuvati mir, kao osnovni preduslov svakog napretka i boljitka
Gradonačelnik Niša sa ambasadorom SAD, Foto: Grad Niš

VAŽAN SUSRET

AMBASADOR SAD U POSETI NIŠU: Najvažnije je očuvati mir, kao osnovni preduslov svakog napretka i boljitka

Na sastanku u Gradskoj kući obostrano je izraženo zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima i ocenjeno da nema prepreka da se ta saradnja ne unapredi

Objavljeno:

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović primio je novopostavljenog ambasadora SAD u Srbiji Nj.E. Entonija Godfrija .Gradonačelnik je čestitao ambasadoru na izboru i poželeo dobrodošlicu u Niš, s obzirom da je ovo njegova prva poseta našem gradu.

Na sastanku u Gradskoj kući obostrano je izraženo zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima i ocenjeno da nema prepreka da se ta saradnja ne unapredi i proširi i u budućnosti, u svim oblastima.

Kao jedan od primera istaknut je projekat Novi Niš, koji realizuje američka kompanija Clean Earth Capital, i gde se, kako je rečeno, očekuje da do proleća bude uspešno okončana prva faza koja će omogućiti nastavak radova na stvaranju jednog potpuno novog dela Niša.

Gradonačelnik je Ambasadora Godfrija upoznao i sa potencijalima Niša u privrednom, obrazovnom i kulturnom segmentu, a posebno sa naporima koje lokalna samouprava u saradnji sa Vladom i Predsednikom Srbije preduzima kako bi se Niš učinio boljim mestom za život, ali i poslovanje, posebno u smislu privlačenja novih investitora, i kada su u pitanju veliki infrastrukturni projekti, poput fabrike za preradu otpadnih voda u pitanju, i kada je reč o organizaciji i unapređenju rada institucija lokalne samouprave bitnih za funkcionisanje privrede.

Posebno je istaknut značaj obrazovnih sistema, od srednjih škola do Univerziteta, kao izvora stručnih kadrova koji Niš i izdvajaju od ostalih gradova u Srbiji i čine jedan od osnovnih preduslova za privlačenje novih investitora.

Na sastanku je istaknuta i važnost Američkog kutka koji je i prvi te vrste otvoren u Srbiji, i posebno naglašen značaj učešće Američke agencije za razvoj (USAID) u realizaciji brojnih razvojnih projekata u Nišu u prethodnih više decenija.

Gradonačelnik Bulatović i Ambasador Godfri su se složili da je, na planu politike, izuzetno važan nastavak procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji u čemu Srbija ima podršku Amerike, a gradonačelnik je naglasio da je na tom putu najvažnije očuvati mir, kao osnovni preduslov svakog napretka i boljitka.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji se finansira iz budžeta Grada Niša.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Grad Niš)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.