VUČIĆ ZVANIČNICIMA EU REKAO SVE U LICE: Imali smo dobre razgovore! Evropa da nam kaže šta vidi kao budućnost!
Aleksandar Vučić, Foto: Prentscren

SVE JE JASNO!

VUČIĆ ZVANIČNICIMA EU REKAO SVE U LICE: Imali smo dobre razgovore! Evropa da nam kaže šta vidi kao budućnost!

Važan sastanak...

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se s delegacijom Evropskog parlamenta u kojoj su predsedavajući Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik i lider Evropske narodne partije Manfred Veber.

Sastanak je počeo u 13 časova u zgradi Generalnog sekretarijata, nakon čega se predsednik Vučić sa evropskim zvaničnicima obraća medijima.

Predsednik Srbije zahvalio je gostima i poželeo im prijatan boravak u Srbiji i rekao da će Srbija učiniti sve kako bi podigla standard, zbog sebe, a da ako to bude dobro za EU i da postane njihov član.

Vučić: Imali smo dobre razgovore, hvala svima na dolasku. Veber je veliki prijatelj celog regiona u koji je danas stigao. U ime Republike Srbije hvala Veberu za pomoć u napretku Srbije.

Uvek smo spremni za kompromis i rešenje kada je u pitanju Kosovo!

Bitna tema bila je i poštovanje ljudskih prava, medijskih sloboda. Bio sam kritičan i prema sebi i prema nama, i uvažio stavove gostiju.

Svi zajedno moramo da se potrudimo da napravimo bolji ambijent za izbore nego što je bio 2012. godine, kada mi kao opozicija nismo mogli ni da se pojavimo u medijima.

Srbija nastavlja svoj evropski put, želimo brže otvaranje poglavlja, ali i da nam kažu šta Evropa vidi kao svoju budućnost!

foto: Prentscren

Veber: Evropska perspektiva Srbije je jasna, to što smo ovde je dobar signal za to, i za Srbiju i za region.

Bila je velika greška stopirati poglavlja Severnoj Makedoniji i Albaniji, to je šteta za ceo region.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.