SRAM DA VAS BUDE, U SRBIJI JOŠ KRADU BEBE IZ PORODILIŠTA, A VI ĆUTITE! Vladimir pocepao predlog zakona u Skupštini!
Vladimir Čičarević iz Udruženja roditelja nestalih beba, Foto: Pritnscreen

tema broj 1

SRAM DA VAS BUDE, U SRBIJI JOŠ KRADU BEBE IZ PORODILIŠTA, A VI ĆUTITE! Vladimir pocepao predlog zakona u Skupštini!

On je ocenio da je krađa beba tema broj jedan u Srbiji, kao i da ista ni danas nije stala

Objavljeno: 16:12h

Vladimir Čičarević iz Udruženja roditelja nestalih beba rekao je danas da se predloženi zakon ne bavi problemima nestalih beba, već problemima obeštećenja. On je na javnom slušanju o Predlogu zakona o nestalim bebama izašao za govornicu i pocepao taj predlog.

Naime, on je ocenio da je krađa beba tema broj jedan u Srbiji, kao i da ista ni danas nije stala. Čičarević je poručio da neće stati sa zahtevom da se donese leks specijalis koji neće imati problem sa retroaktivnošću i krivičnom odgovornošću.

Sada je isplivao i video snimak Čičarevićevog izlaganja na današnjoj sednici Skupštine.

- Da možemo da sudimo ljudima koji su ukrali našu decu, krađa beba nije stala, ona se i dalje odvija, i to ceo parlament mora da zna. Sram da vas bude, deca vam se kradu iz porodilišta, ugrožena vam je najosetljivija kategorija ljudi, jel me razumete o čemu pričam? Pet godina pokušavamo do ministra da dođemo, šta su oni, neka uzvišena bića ovde, pa ne može da se dođe do njih? - rekao je Vladimir.

On je ocenio da je krađa beba tema broj jedan u Srbiji, kao i da ista ni danas nije stala. On je poručio da neće stati sa zahtevom da se donese leks specijalis koji neće imati problem sa retroaktivnošću i krivičnom odgovornošću.

Javno slušanje je otvorila predsednica Odbora za prava deteta i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, koja je poručila da ovo javno slušanje pruža mogućnost da narodni poslanici i predstavnici relevantnih institucija i udruženja svojim sugestijama i predlozima unaprede tekst postojećeg Predloga zakona, koji obuhvata ovu osetljivu i složenu materiju.

On je dodao da je Predlog zakona samo prvi korak nakon koga će se pokrenuti istraga, ali da kašnjenje donošenja Predloga zakona nije samo problem Srbije, već i evropski problem i da je na vlastima da pokažu opredeljenost evropskim vrednostima i ljudskim pravima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.