POTREBNO JE DA SVI OSUDE POZIV NA UBISTVO PREDSEDNIKA! Marković traži od Udruženja da osudi naslovnu NIN-a!
Marković pitao novinarsko udruženje da li će reagovati i osuditi naslovnu stranu NIN-a, Foto: Marina Lopičić

reakcija u skupštini

POTREBNO JE DA SVI OSUDE POZIV NA UBISTVO PREDSEDNIKA! Marković traži od Udruženja da osudi naslovnu NIN-a!

On je rekao da otvoreno sumnja da je motiv za taj napad isključivo političke prirode

Objavljeno:

Poslanik SNS Aleksandar Marković pitao je danas novinarska udruženja da li će reagovati i osuditi skandaloznu i sramnu naslovnu stranu NIN-a.

On je tokom postavljanja poslaničkih pitanja upitao i kakva je poruka fotografije na kojoj se nalazi predsednik Srbije Aleksandar Vučić u koga je uperen snajper i da li ona predstavlja poziv na ubistvo, ili možda priželjkivanje ubistva šefa države.

- Mi znamo sa kakvim ljudima imamo posla i koliko su se radovali kada su čuli da je Vučić završio na VMA, bukvalno su priželjkivali fatalni ishod i radovali se. Potrebno je da svi snažno osude ovaj skandal i pozive na ubistvo predsednika, u nadi da se ovo više nikada neće ponoviti - rekao je Marković.

On je uputio i pitanje MUP-u u vezi sa prebijanjem člana gradskog veća Beograda i sekretara opštinskog odbora SNS u Zemunu, Gavrila Kovačevića, koji je brutalno pretučen bejzbol palicama, pre dva dana ispred svoje kuće.

- Da li je policija obavila sve neophodne radnje ne bi li se utvrdilo ko su počinioci ovog gnusnog napada i posebno - da li postoje činjenice ili indicije da je napad politički motivisan? - pitao je Marković.

On je rekao da otvoreno sumnja da je motiv za taj napad isključivo političke prirode, pogotovo ako se ima u vidu atmosfera u društvu koju, kaže, generišu pripadnici Saveza za Srbiju.

- Imamo atmosferu u kojoj mesecima imamo razne i mnogobrojne pretnje nasiljem i obećanjima kako će da nas biju, šamaraju, jure po ulicama, sačekuju ispred zgrada, pet metaka u leđa i sve ostale monstruone pretnje sa kojima se mi koji pripadamo SNS suočavamo gotovo svakog dana, više meseci - naveo je Marković.

Upitao je da li je taj događaj zapravo kulminacija svih tih pretnji i poziva na progon i obračun s neistomišljenicima.

Pitanja su danas postavili i poslanici Srpske radikalne stranke, koja je primetila da su u poslednje vreme porasle političke tenzije u Srbiji, ocenjujući da one dolaze iz inostranstva i od onih zemalja koje, kako je rekao poslanik Milorad Mirčić, žele da prisile Srbiju da prizna KiM.

- Pritisci se intenziviraju iz dana u dan. Oni su u različitim oblicima, od diplomatskih do aktiviranja njihovih satelita koji po scenariju iz 5. oktobra imaju zadatak da destabilizuju Srbiju - rekao je Mirčić.

Dodao je da intenziviranju pritisaka doprinosi i ponašanje pojedinih učesnika u vladi.

- Zna se da ministarka za saobraćaj i građevinu ima dobre odnose pod znacima navoda sa predstavnicima obaveštajnih službi američke vlade. Moramo biti svesni da nas očekuju velika iskušenja. Mora da se uvede red kada je u pitanju izvršni organ vlasti - rekao je Mirčić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.