VOJNA VEŽBA U SMEDEREVU: Žandarmerija rešava talačku krizu! Na licu mesta i predsednik Srbije!
Vojna vežba u Smederevu, Foto: Tanjug

Uživo

VOJNA VEŽBA U SMEDEREVU: Žandarmerija rešava talačku krizu! Na licu mesta i predsednik Srbije!

Zajednička pokazna vežba pripadnika MUP-a Srbije specijalnih jedinica policije Ministarstva javne bezbednosti Kine

Objavljeno: 12:57h

Zajednička pokazna vežba pripadnika MUP-a Srbije i specijalnih jedinica policije Ministarstva javne bezbednosti Kine, iz provincije Henan, održava se danas u smederevskoj železari HBIS Group Srbija.

Vežbi prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo, direktor BIA Bratislav Gašić.

Reč je o pokazno taktičkoj vežbi upravljanja kriznom situacijom nastaloj kao rezultat terorističkog akta, čiji je cilj prikaz obučenosti i spremnosti za izvršavanje najsloženijih bezbednosnih zadataka.

U vežbi je prikazano savladavanje i onesposobljavanja terorista i oslobađanja talaca, učestvuje 180 pripadnika, 20 vozila različite namene i tri helikoptera.

1 / 20 Foto: Tanjug

Svoje veštine i sposobnosti prikazuju pripadnici specijalnih jedinica policije iz kineske provincije Henan i pripadnici srpske Specijalne antiterorističke jedinice, Zzandarmerije, Helikopterske jedinice, Pregovaračkog tima MUP-a i Uprave kriminalističke policije.

1 / 3 Foto: Printscreen/Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović istakao je danas da srpska policija intenzivno sarađuje sa svim partnerima u svetu, i da uči od onih koji su veći, jači i imaju drugačija iskustva, jer želimo da napredujemo.

Stefanović je, posle zajedničke pokazne vežbe pripadnika MUP Srbije i specijalnih jedinica policije Ministarstva javne bezbednosti Kine iz provincije Henan, u izjavi novinarima kazao da je i sam imao prilike da poseti baze kineske policije.

Preneo je da je dogovoreno da i srpski policajci odlaze u Kinu i s tim u vezi se zahvalio na obuci koje Kina pruža srpskoj policiji.

- Prirodan je tok da učimo jedni od drugih da bi bili bolje obučeni. Učimo od onih koji su veći, jači i imaju drugačija iskustva. Hoćemo da napredujemo. Očekujem razmenu sa Kinom - dodao je Stefanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.