NA METI SAM, JER NEĆU DA PLAĆAM REKET MAFIJAŠIMA. Vučić prokomentarisao naslovnu stranu NIN-a!
Aleksandar Vučić o naslovnoj strani NIN-a, Foto: NIN, Facebook, Tanjug

reagovanje

NA METI SAM, JER NEĆU DA PLAĆAM REKET MAFIJAŠIMA. Vučić prokomentarisao naslovnu stranu NIN-a!

Podsetimo, naslovna fotografija nedeljnika je, po mišljenju izdavača bila neprimerena, pa je na Fejsbuku objavljena nova naslovnica bez fotografije

Objavljeno: 12:02h

Nedeljnik "Nin" uklonio je spornu fotografiju puške uperene u predsednika Srbije, Aleksandra Vučića sa naslovne strane posle burne reakcije javnosti.

Predsednik Srbije danas je prokomentarisao na konferenciji za medije, povodom otvaranja kineske fabrike Yanfeng Automotive Interiors, ovu naslovnu stranu.

- Osećam se vrlo dobro. To je samo prepisano iz tabloida Milovana Brkića, kao i svi tekstovi, kao i cela naša opozicija. Kada bih rekao o kakvom je probisvetu reči i o kakvom reketašu. Ja sam na meti reketaša samo zato što neću da plaćam reket mafijašima. Nema tu velike filozofije. Ono što je nekad bila talog politika, neki bi i danas da je iznesu i naprave od nje svoju zvaničnu politiku. Samo vi te snajpere upirite u mene, ne u druge ljude. Boriću se za vaše pravo da slobodno mislite, da to radite. Na narodu je da vidi da li je to politika budućnosti ili ne. Dok vi upirete snajpere u mene, ja ću da tražim druge tačke da u njih upirem prstom da gradimo nove fabrike, nove autoputeve.Taj snajper je dobar snajper, proizvodi se u Srbiji, pogađa na 100 metara. Dobar su snajper izabrali pogađa svaku metu. Mogli su još malo bolje da kropuju tu sliku, da bolje naciljaju - rekao je predsednik Srbije.

Dodao je kako su iz NIN-a reklamirali odličan snajper, koji na kilometar pogađa bez greške, te kako je ta naslovna stvar dokaz da živimo u diktaturi. S tim u vezi osvrnuo se i na slučaj Ranko Panić, koji je stradao "jer su se njima (opoziciji) tresle fotelje.".

Podsetimo, fotografija je, po mišljenju izdavača bila neprimerena, pa je na Fejsbuku objavljena nova naslovnica bez fotografije. - Na naslovnoj strani nema fotografije, jer je ona koja je već objavljena na društvenim mrežama, prema mišljenju izdavača „Ringier Axel Springer“ Srbija bila neprimerena, pogotovo u zemlji u kojoj je ubijen premijer. Iako je naslovna strana promenjena, sadržaj članka Afera oružje: Ko ruši Krušik ostaje, naravno, nepromenjen - piše u saopštenju objavljenom na Fejsbuku.

Agencija Tanjug negira tvrdnje glavnog i odgovornog urednika NIN-a Milana Ćulibrka, koji je rekao da je na naslovnoj strani sutrašnjeg NIN-a fotografija te agencije, navodeći da to što je ovaj nedeljnik objavio nije fotografija Tanjuga, već da je u pitanju „kropovana“ fotografija te agencije, kojoj je, kako ističu, izmenjen sadržaj ali i poruka.

Uz to, na Tviteru su priložili i original i naslovnu stranu NIN-a, kako bi ih uporedili.

- To što je NIN objavio na naslovnoj strani nije fotografija Tanjuga i takva nikada nije objavljena ni u Tanjugovom servisu, niti u bilo kojem drugom mediju. Ono što je NIN objavio je jedan kadar sa originalne, Tanjugove fotografije, koju je NIN isekao, fokusirajući se na deo kadra u kojem je puška ‘uperena’ u predsednika Vučića - ističe se u saopštenju agencije Tanjug.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.