ILI MI ILI ONI! Dan kasnije cela Srbija prepričava šta je Muamer Zukorlić rekao u Skupštini Srbije (VIDEO)
Muamer Zukorlić, Foto: Printcsreen

ŽESTOKO

ILI MI ILI ONI! Dan kasnije cela Srbija prepričava šta je Muamer Zukorlić rekao u Skupštini Srbije (VIDEO)

Poslanik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Borisav Kovačević pozvao je rektorku Univerziteta u Beogradu da podnese ostavku

Objavljeno:

Poslanik Stranke pravde i pomirenja i predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje Muamer Zukorlić rekao je, govoreći slučaju doktorata Siniše Malog, da su "pobunjeničke akcije na Univerzitetu veoma loš znak i da, ako ovaj obračun s Vladom i ministrom prođe olako, to će biti najava mnogo žešćih udara".

Govoreći o stanju u visokom obrazovanju, Zukorilić je rekao da "ovakav požar ne treba potcenjivati" jer su to simptomi "sistemske bolesti".

Poslušajte njegove reči:

On je rekao sledeće:

- Ova država nema uređen univerzitet inače, a posebno Beogradski univerzitet. Ovo što nam se dešava od ovih pobunjeničkih akcija na Univerzitetu posebno, na tom univerzitetu su veoma loši znaci. Ukoliko im sada sa ovim obračunom, sa Vladom i ministrom finansija prođe olako, to je najava mnogo žešćih udara, to zapamtite i nemojte to podcenjivati. Ili će oni vas ili ćete vi njih. Nemojte taj požar podcenjivati. I mali požar, i mala bolest se nikada ne podcenjuju. Ako ih podcenite, brzo postaju i velika bolest i veliki požar! Ovde rasprave ne treba da idu u pogledu toga ko voli ministra, ko je za njega i ko će ga bolje pohvaliti. Ovo su simptomi sistemske bolesti, i mi ne treba da se bavimo konkretno tom temom, već temom instalacija koje su u veoma lošem stanju, a iz takvih instalacija požari lako planu - rekao je on.

U raspravi o amandmanima na Predlog Budžeta za 2020. godinu poslanici vladajuće koalicije usaglasili su se da je odluka Odbora za profesionalnu etiku Beogradskog univerziteta o plagiranom doktoratu ministra finansija politička i doneta u cilju urušavanja kredibiliteta ministra Siniše Malog.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.