VUČIĆ NAJAVIO DVA SUSRETA SA NAJVAŽNIJIM DRŽAVNICIMA NA SVETU: Ovde možda leži KLJUČ rešenja za Kosovo
Aleksandar Vučić, Foto: Prentscren

PREDSEDNIK SRBIJE

VUČIĆ NAJAVIO DVA SUSRETA SA NAJVAŽNIJIM DRŽAVNICIMA NA SVETU: Ovde možda leži KLJUČ rešenja za Kosovo

- Sumnjam i pesimističan sam po pitanju dogovora. Uvek ćemo biti za kompromis, ali ja ga ne vidim u ovom trenutku - naglasio je Vučić

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da u ovom trenutku ne vidi statusno rešenje kosovskog pitanja koje bi Srbija prihvatila i podvukao da ga niko nije ponudio.

Na konstataciju da postoje dva američka izaslanika za kosovsko pitanje, i da sada i EU najavljuje svog, Vučić je kazao da ne zna šta će i ko će biti.

- Sumnjam i pesimističan sam po pitanju dogovora. Uvek ćemo biti za kompromis, ali ja ga ne vidim u ovom trenutku - naglasio je Vučić.

Kazao je da će uskoro imati telefonski, a možda i direktan, razgovor sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Podsetio je da će se videti i sa šefom ruske države Vladimirom Putinom, za kojeg kaže da veruje da će biti iskren i prijateljski susret, podsećajući da je Putin jednom ranijom prilikom primio od njega, bez ikakve bezbednosne provere, poklon, što inače nikada ne radi.

- Verujem da ćemo umeti da nastavimo najbolje odnose između naših zemalja - kaže.

"Nakon tih razgovora znaću nešto više. Mislim da imaju ideje kako neki drugi planiraju da rešavaju to pitanje, ja što sam dobio od naših službi ne vidim rešenje i ne mislim da smo blizu - dodao je on.

Vučić je istakao da su razgovori uvek mogući.

- I kada vodite rat morate da vodite razgovore kako bi ga završili. Uvek su bolji i lekovitiji razgovori. Ali kada pričamo o statusnom rešenju koji bi Srbija prihvatila ja ga ne vidim i niko nam nije ni ponudio. Merkelova mi je pošteno rekla 'ne vidim nikakvu alternativu za tebe - čuvaj mir i stabilnost', a ja sam joj rekao da ću to da radim - naglasio je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.