IVICA DAČIĆ IZDAO ALARMANTNO SAOPŠTENJE I OTKRIO SUDBINU OTETOG SRBINA! Pročitajte šta je rekao o NAPADU PIRATA
Ivica Dačić, Foto: Beta

OGLASIO SE!

IVICA DAČIĆ IZDAO ALARMANTNO SAOPŠTENJE I OTKRIO SUDBINU OTETOG SRBINA! Pročitajte šta je rekao o NAPADU PIRATA

- Od vlasti Ekvatorijalne Gvineje zvanično smo obavešteni da se među sedam mornara koje su pirati oteli u Gvinejskom zalivu nalazi i jedan državljanin Republike Srbije

Objavljeno:

Među sedam mornara koje su pirati oteli u Gvinejskom zalivu, nalazi se i jedan državljanin Srbije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

"Od vlasti Ekvatorijalne Gvineje zvanično smo obavešteni da se među sedam mornara koje su pirati oteli u Gvinejskom zalivu nalazi i jedan državljanin Republike Srbije", navedeno je u saopštenju.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ističe se u saopštenju, naložio je Ambasadi Srbije u Angoli, koja je na nerezidencijalnoj osnovi nadležna i za Ekvatorijalnu Gvineju, da prikupi sve relevantne podatke u vezi sa otmicom i položajem našeg građanina.

"Naša Ambasada je u stalnom kontaktu sa vlastima Ekvatorijalne Gvineje u vezi sa ovim događajem i preduzima sve mere koje su potrebne za pomoć državljaninu Republike Srbije", saopštio je MSP.

Ekvatorijalna Gvineja saopštila je ranije da su pirati u Gvinejskom zalivu oteli sedam stranih državljana, među kojima je i Srbin.

U saopštenju vlasti te zemlje se navodi da su pirati napali brod kompanije Ekson Mobajl u blizini naftnog nalazišta Zafiro, javio je AP.

Među otetima su i državljani Južne Afrike, Filipina i Kameruna.

Mornarica je kasnije ušla na brod da bi zatekla preostalih osam članova posade koji su uspeli da se sakriju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.