NE ISKLJUČUJEM DA SU RUSI U PRAVU ZA JEDNU STVAR: Vučić o tvrdnjama iz Kremlja posle špijunske afere
Predložili smo sastav naše delegacije, videćemo sastav ruske delegacije, Foto: epa/andrej cukić

spustio loptu

NE ISKLJUČUJEM DA SU RUSI U PRAVU ZA JEDNU STVAR: Vučić o tvrdnjama iz Kremlja posle špijunske afere

On je odgovarajući na pitanje da li će ruskog predsednika Vladimira Putina pitati za obeveštajnu aferu u kojoj je učestvovao i ruski obaveštajac

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije isključio mogucnost da su Rusi u pravu kada kažu da je možda u slučaju obaveštajne afere reč o provokacijama pred važne susrete srpskih zvaničnika sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

On je odgovarajući na pitanje da li će ruskog predsednika Vladimira Putina pitati za obeveštajnu aferu u kojoj je učestvovao i ruski obaveštajac, prilikom njihovog susreta koji je planiran za 4. decembra, Vučić je na sinoć novinarima rekao da ne bi isključio mogućnost da se to sada dešava i zbog tih susreta planiranih u Moskvi.

"Ne isključujem da su Rusi po tom pitanju u pravu zato što mi posedujemo više snimaka koje nismo publikovali, jer to nije posao obaveštajnih agencija", rekao je Vučić, povodom regovanja iz Moskve da se takve porvokacije dešavaju uoči važnih susreta zvaničnika Srbije i Rusije.

Srbija, navodi, ne beži od tih tema.

"Mi ne krijemo ništa, nemamo čega da se stidimo, a ruskim prijateljima verujemo da žele najbliže odnose sa Srbijom kao što mi želimo sa njima. Verujem da ćemo uspeti i tu vrstu poverenja, na kratko prekinutu, da izgradimo, jer nam ne pada na pamet da pravimo novu '48. i ne pada nam na pamet da Rusiju doživljavamo kao neprijatelja Srbije. Naprotiv", rekao je Vučić.

Za njega je, kaže, susret sa Putinom od izuzetnog značaja i nada se da će sa ruskim predsednikom da razgovara o najvažnijim pitanjima iz naše bilateralne saradnje i ekonomske saradnje.

"Predložili smo sastav naše delegacije, videćemo sastav ruske delegacije, jer će ovo biti na nešto višem nivou nego što smo očekivali, ne samo sastanak već radna poseta", kaže Vučić povodom predstojećeg susreta sa Putinom u Moskvi.

BONUS VIDEO:

MALI: Znam da to nisam uradio, posredi politički razlozi

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.