KARAĐORĐEVIĆ OSNIVA POLITIČKU STRANKU! Monarhistički front ima SAMO JEDAN CILJ i ne nije onaj koji mislite
Princ Vladimir Karađorđević, Foto: Promo

NOVA STRANKA!

KARAĐORĐEVIĆ OSNIVA POLITIČKU STRANKU! Monarhistički front ima SAMO JEDAN CILJ i ne nije onaj koji mislite

Srbija dobija novu opciju...

Objavljeno:

Princ Vladimir Karađorđević je najavio osnivanje političkog pokreta Monarhistički front.

Kako je najavljeno planirano je da Monarhistički front počne sa delovanjem tokom 2020. godine.

Dejan Damnjanović, šef kabineta princa Vladimira Karađorđevića kaže da je princ Vladimir nedavno izrazio želju da se delatnost njegovog kabineta podigne na politički angažovaniji nivo, pa je odlučeno da je najadekvatniji oblik u ovom smislu osnivanje političkog pokreta.

Osnovna ideja Monarhističkog fronta je prevazilaženje trenutne političke i društvene krize za koju su u velikoj meri odgovorne političke stranke. Cilj je okupljanje građanstva oko ideje koja bi mogla predstavljati faktor stabilnosti u društvu a to je institucija monarha u kontekstu eventualne restauracije monarhije.

Vrlo je bitno naglasiti da, za razliku od nekih ostalih ličnosti iz porodice Karađorđević, Princu Vladimiru sam položaj monarha ne predstavlja centralno ili najbitnije mesto u njegovom društenom delovanju. Za njega je najvažnija ideja sabornosti, ideja okupljanja oko neke zajedničke državne i nacionalne platforme sa suverenističkim predznakom a ne bavljenje onim što je od formalnog značaja – kadrovskim rešenjima u kontekstu eventualne restauracije monarhije.

foto: Print Screen Youtube

U pogledu spoljne politike i geopolitičke orijentacije, Monarhistički front će biti orijentisan ka empirijski potvrđenim saveznicima Srbije a ne ka avanturističkim i rizičnim savezništvima sa državama sa kojima je Srbija u novijoj istoriji imala otvoren konflikt.

Monarhistički front od svog članstva ne zahteva ekskluzivnost i ne isključuje njihovo članstvo u nekim drugim političkim organizacijama, te na taj način omogućuje sinergiju grupa i pojedinaca.

Namera je da se ne izlazi na izbore već da se sva energija usmeri ka uspostavljanju sabornosti kroz javne manifestacije, konferencije, medijsku kampanju i sl. Kad se u hipotezi dostigne određena kritična masa u javnosti, neke druge taktičke opcije društvenog i političkog delovanja biće razmotrene.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.