AGENTI CIA I KGB VODE KRVAVI RAT U SRBIJI! Afera RUSKA ŠPIJUNAŽA otkrila je pravo LICE Moskve i Vašingtona
Ruski špijun..., Foto: Printscreen

ŠTA SE IZA BRDA VALJA?

AGENTI CIA I KGB VODE KRVAVI RAT U SRBIJI! Afera RUSKA ŠPIJUNAŽA otkrila je pravo LICE Moskve i Vašingtona

Sve je jasno

Objavljeno:

Video-snimak u kome ruski obaveštajac srpskom oficiru predaje kesu sa novcem pokrenula je pravu špijunsku aferu koja je potresla Srbiju, ali i otkrila da su najjače obaveštajne službe Rusije i Amerike veoma aktivne u našoj zemlji.

Prema pisanju medija snimak na kojem se vidi kako ruski obaveštajac Georgije Kleban podmićuje srpskog bezbednjaka, najverovatnije je pustila američka služba. Što je dovoljno dobar dokaz da se u Srbiji vodi obaveštajni rat Amerike i Rusije.

Kako saznaje naš portal bilo je preko 50 pokušaja da snimak ugleda svetlost dana, ali je ruska služba svaki do sada uspešno osujetila.

Povodom ovog slučaja predsednik Aleksandar Vučić zakazao je sednicu Saveta za nacionalnu bezbednosti, a prethodno se sastao sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Ono što je još zanimljivije je da nakon sastanka sa ruskim ambasadorom nije prosleđeno saopštenje već je rečeno da će o svemu predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestiti javnost.

foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Da je vrag odneo šalu govori i ekspresna reakcija Kremlja koji je izrazio uverenje da ništa ne može da naškodi odnosima Rusije i Srbije, uprkos tome što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio istragu povodom navodne špijunske afere u koju je umešan ruski obaveštajac.

foto: shkolaserb.ru

"Odnosi sa Srbijom su partnerski, bratskog karaktera. Ništa na to ne može da utiče", rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov, objavila je agencija Rojters na svom sajtu.

Ovo je samo nastavak rata Amerike i Rusije u Srbiji koji je počeo imenovanjem novih ambasadora Vašingtona i Moskve u Beogradu.

Da se dve svetske sile spremaju za "okršaj" na Balkanu ukazuje i to da i iz Vašingtona i iz Moskve stižu poruke da smo najznačajnija zemlja regiona, kao i to što su obe strane za ambasadore u Beograd odredile iskusne diplomate - Entonija Godfrija i Aleksandra Bocan-Harčenka.

foto: usembassy.gov

Tako je glavni zadatak novoimenovanog ambasadora SAD, kako je Godfri pre dva dana i lično potvrdio u obraćanju Senatu, sprovođenje strategije Vašingtona da se na sve načine suprotstavi "malignom uticaju Rusije na Balkanu".

Kada se sve ovo uzme u obzir ne čudi ni pojačana aktivnost stranih agenata, kako ruskih, tako i američkih, ali i britanskih u Srbiji.

Špijuniranja naše zemlje od regionalnih i svetskih obaveštajnih službi pojačalo se poslednjih godina, a njihov cilj je destabilizacija Srbije, pa tako neprijateljski signali dolaze iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Albanije, a najviše iz Hrvatske. Takođe, ostalo je upamćeno hapšenje generala Momčila Perišića 2002. godine (suđenje i dalje traje), ali i navodni pokušaj državnog udara u Crnoj Gori, u koji su bili uključeni i Srbi i Rusi, prema tvrdnjama crnogorskih državnih organa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.