OGLASIO SE ŠEŠELJ O ŠPIJUNSKOJ AFERI! Je l' NORMALNO ovo što je rekao?
Vojislav Šešelj, lider SRS, Foto: Filip Plavčić

REAKCIJA

OGLASIO SE ŠEŠELJ O ŠPIJUNSKOJ AFERI! Je l' NORMALNO ovo što je rekao?

Šešelj je ovo poslaničko pitanje upitio premijerki Ani Brnabić

Objavljeno: 13:35h

Lider SRS Vojislav Šešelj danas je u Skupštini pitao - zašto je vlast, kako smatra, neadekvatno reagovala na tzv. špijunsku aferu i izašla sa tim u javnost pre nego što se završi istraga i upozorio da bi to moglo da naruši odnose Srbije i Rusije.

Šešelj je ovo poslaničko pitanje upitio premijerki Ani Brnabić i predsedniku Aleksandru Vučiću uz konstataciju da ako je zaista reč o aferi, da je način reagovanja neprimeren, i da je javnost trebalo obavestiti tek kada istraga bude završena.

"Brnabić juče kaže da je situacija vrlo ozbiljna. Pa pitam, preti li rat ili bombardovanje i koju tajnu je naš oficir mogao da otkrije Rusima i ima li neka tajna koju ne znaju već i Rusi i Amerikanci", rekao je Šešelj i odgovarajući sam na to pitanje konstatovao - nema.

Zapitao je, takođe, čemu uzbuna i hitni sastanci najviših državnih organa bezbednosti, jer smatra da se time bespotrebno potpaljuje afera u javnosti.

"Kao da idemo na ruku, pre više meseci nagoveštenoj američkoj špijunskoj operaciji, da se krene na suzbijanje ruskog uticaja na Balkanu", rekao je Šešelj.

Šešelj istovremeno tvrdi da su ministri Zorana Mihajlović i Rasim Ljajić špijuni, da Mihajlovićeva radi za Amerikance, a Ljajić za Engleze.

Poručio je da situaciju treba smiriti, jer nam ne može doneti dobro ako "to udaramo na sav glas" i da se naši prijateljski odnosi s Rusijom moraju nastaviti kao da nista nije bilo.

"Možda je (Rus) hteo da kupi vagon neki da mu krave ne krepaju jer se očekuje sibirska zima u Rusiji. To je neka sitna lova, izgleda po sto evra da su novčanice, to je oko 1.000 evra, šta je to toliko vredno? Možda je neko licencu za proizvodnju bureka prodao nekom, još se ne zna koji je to Srbin ako je uopšte Srbin. Dajte da to naše službe ispitaju i osumnjičenog privedu i podesu izveštaj i onda u javnost da izađu sa informacijom koja ne mora biti sveobuhvatna".

Poslanik Nova Srbija - Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović takođe je pitao o aferi "ruski špijun".

On je naveo da podržava svaku akciju koja ide u pravcu utvrđivanja činjenica i zaštite državnog i ustavnog poretka, ali je ukazao i na sličnu aferu "Omča" koja je bila aktuelna ranije, a lansirana je, kaže, preko jednog dela medija o tajnom planu prozapadnih snaga za destabilizaciju države.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.