OVO JE RUSKI AGENT KOJI JE DAVAO NOVAC SRPSKOM FUNKCIONERU Po činu je POTPUKOVNIK, ime mu je GEORGIJ KLEBAN (VIDEO)
Georgij Kleban, ruski agent, Foto: shkolaserb.ru, Printscreen

OTKRIVAMO!

OVO JE RUSKI AGENT KOJI JE DAVAO NOVAC SRPSKOM FUNKCIONERU Po činu je POTPUKOVNIK, ime mu je GEORGIJ KLEBAN (VIDEO)

Evo ko je ruski agent koji je rovario po Srbiji

Objavljeno: 15:11h

Afera ruske špijunaže potresla je Srbiju, ali i čitav državni vrh, te je tako predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio hitno pokretanje istrage i najavio uskoro zasedanje Saveta za nacionalnu bezbednost!

Naime na Jutjubu je objavljen snimak u kojem, navodno, pripadnik Ruske obaveštajne službe daje mito “srpskom agentu”.

Navodni “ruski obaveštajac” daje plastičnu kesu “srpskom agentu”, koji tu kesu ostavlja u parkiranom automobilu, a dvojica muškaraca zatim odlaze u obližnji kafić, nakon čega se rastaju.

Espreso.co.rs je prvi objavio ovaj snimak u Srbiji, a vest se odmah proširila.

Autentičnost snimka potvrdila je i BIA, ali i premijerka Srbije Ana Brnabić.

- Razgovarala sam s predsednikom Vučićem, on je dao nalog Vojno-obaveštajnoj agenciji da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas - kaže Ana Brnabić.

Ona kaže da očekuje sve informacije tokom dana.

- Predsednik je sazvao sastanak u svojstvu vrhovnog komandanta Vojske Srbije i obavesetiće nas o rezultatima istrage- zaključuje premijerka Brnabić.

foto: shkolaserb.ru

Prema pisanju pojedinih medija na snimku se nalazi ruski diplomata i pripadnik Vojne obaveštajne službe Georgij Kleban koji je snimljen kako daje novac jednom navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije, koji je njegova obaveštajna veza u našoj zemlji.

Kleban je bio veoma aktivan u Srbiji a često je viđan na događajima u pratnji tadašnjeg ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Čepurina.

Kleban je, kao što smo rekli u Srbiji već nekoliko godina, a primećen je još na startu nove školske 2016/2017. godine, i to u društvu tadašnjeg ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandra Čepurina, u ruskoj školi u Srbiji.

On je, kako se vidi na fotografijama, u društvu Čepurina, i u tekstu koji opisuje ovaj događaj predstavljen je kao pomoćnik atašea za odbranu, potpukovnik Georgi Viktorovič Kleban. Pored njega tu su još i pukovnik Vladimir Kornjenkov i pukovnik Andrej Kindjakov, Klebanov tadašnji šef.

Podsetimo Čepurin posle odlaska sa mesta ambasadora ostao je u Srbiji i preuzeo funkciju jednog od direktora NIS-a.

foto: shkolaserb.ru

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.