VEOMA VAŽAN SASTANAK VUČIĆA I FALKONIJA! Jasno vam je koja je bila tema
Foto: Beta/Dimitrije Goll

izmena metodologije

VEOMA VAŽAN SASTANAK VUČIĆA I FALKONIJA! Jasno vam je koja je bila tema

Vučić je ukazao da Srbija veruje predsedniku Makronu i njegovim političkim procenama

Objavljeno:

Ambasador Francuske Žan-Luj Falkoni danas je s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o francuskoj inicijativi za reformisanje procesa pristupanja EU rekavši da je cilj tog "sveobuhvatnog predloga" predsednika Emanuela Makrona da "dovede EU u stanje da dobro funkcioniše uz više zemalja članica". Falkoni je rekao da je pozicija Francuske jasna - cilj pristupnog procesa je punopravno članstvo za kandidate koji sprovedu sve neophodne reforme, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Falkoni je istakao da, kada je reč o Srbiji, bez obzira na eventualnu izmenu metodologije, mora biti uzet u obzir dosadašnji napredak na evropskom putu. Takođe je naglasio da francuski predlog mora da sačeka novu Evropsku komisiju, jer, da bi zaživeo, neophodno je da bude usaglašen sa zemljama članicama Unije i evropskim institucijama.

Vučić je ukazao da Srbija veruje predsedniku Makronu i njegovim političkim procenama, ali joj je u isto vreme važno da dobije jasan odgovor šta će biti sa evropskim integracijama i na šta može da računa kad ispuni određene kriterijume.

On je rekao da su "za Srbiju od izuzetne važnosti dobri odnosi sa Francuskom, s obzirom na njen ugled i uticaj u svetu i ;izrazio zahvalnost predsedniku Makronu za gostoprimstvo prilikom prošlonedeljne posete Parizu, kao i na mogućnosti da nastave razgovor o jačanju političkog dijaloga i ekonomske saradnje, vođen tokom zvanične posete predsednika Francuske Srbiji u julu ove godine". Osim o budućnosti politike proširenja EU nakon predstavljanja francuskog predloga za izmenu metodologije pristupnog procesa, Vučić i Falkoni su razgovarali i o bilateralnim odnosima, dodaje se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.