OVO JE NAZMI, KUNE SE U VELIKU ALBANIJU I ROĐAK JE ALJBINA KURTIJA! Javno želi da OTME Srbiji jug i nikom ništa
Nazmi Hajredini ispod mape Velike Albanije, Foto: Fejsbuk

VOĐA OVPMB

OVO JE NAZMI, KUNE SE U VELIKU ALBANIJU I ROĐAK JE ALJBINA KURTIJA! Javno želi da OTME Srbiji jug i nikom ništa

Niko da stane na put ovom čoveku...

Objavljeno:

Albanci s juga Srbije organizovaće 28. novembra tzv "Protesni marš" po uzoru na onaj koji kreće iz Tirane do spomenika Ademu Jašariju, a iza ove kolone u Preševskoj dolini stoji Nazmi Hajredini.

Kako je najavljeno Albanci sa juga Srbije obeležiće Dan zastave, nacionalni praznik Albanije, tako što će organizovati protestni marš kako bi, prema njihovim rečima skrenuli pažnju na navodnu diskriminaciju, ali ne kriju da je njihov osnovni zahtev pripajanje takozvane Preševske doline tzv. Kosovu.

Javno iza ovog skupa i reči stalo je Udruženje veterana terorističke Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM). Njihov predsednik Nazmi Hajredini kaže da očekuje dolazak velikog broja ljudi na ovaj protestni marš, kojim žele da skrenu pažnju na diskriminaciju Albanaca na jugu Srbije:

- Diskriminacija je svake godine sve veća. Naš osnovni zahtev je pripajanje Preševske doline Kosovu. To nije zahtev političara, već volja naroda - rekao je Hajredini.

foto: Fejsbuk

Hajredini je poznat po svojim čvrstim stavovima i željama da pripoji jug Srbije nezavisnom Kosovu, a kasnije velikoj Albaniji.

On je bio jedan od boraca i komandanata Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe, a nakon gušenja te bune nastavio je i dalje da iznosi separatističke stavove.

Kako saznaje Espreso Hajderini je ideju za protesni marš dobio lično od Aljbina Kurtija, jer ogranak Samoopredeljanje je jedan od organizatora protesne šetnje u Tirani.

- Hajderini je u tesnoj vezi sa liderima Albanac u Prištini, a s obzirom na ekstremne stavove logično je da je blizak Samoopredeljenju. Navodno su i Hajderini i Kurti u rodbinskoj vezi - otkriva naš izvor iz Bujanovca.

foto: Fejsbuk

Prema njegovim rečima Albanci s juga će protesnim maršom želeti pre svega da pokažu jedinstvo sa Albancima u Albaniji, a Dan zastave je idealna prilika za tako nešto.

Na Hajderinijevom fejsbuk profilu mogu se videti fotografije na kojima Nazimi pozira ispred zastave Albanije i mape velike Albanije, kao i da ispred zastave SAD pravi albanskog orla, ali i da veterani OVPBM sa svim ratnim obeležijima organizuju najnormalnije sastanke u Srbiji.

Prema prvim najavama, skup u Preševu se organizuje pod sloganom "Dosta više, Dolina traži rešenje", a podržava ga i Islamska zajednica ove opštine.

1 / 4 Foto: Fejsbuk

Početak protesta je zakazan za 11 časova. Očekuje se da se pročitaju zahtevi koji se istovremeno upućuju i državnim i međunarodnim institucijama.

Udruženje veterana OVPBM postoji od 2004. godine. Ono je organizator manifestacije "Dani kapetana Lešija", kada se odaje počast ubijenom komandantu terorističke OVPBM Rizvanu Ćazimiju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.