VUČIĆ UPALIO ALARM! PODIGAO SVE SLUŽBE BEZBEDNOSTI NA NOGE! Špijunska afera i RUSKI agenti zapalili su Srbiju
Aleksandar Vučić, Foto: Filip Plavčić

ALARMANTNO!

VUČIĆ UPALIO ALARM! PODIGAO SVE SLUŽBE BEZBEDNOSTI NA NOGE! Špijunska afera i RUSKI agenti zapalili su Srbiju

Reagovao i predsednik

Objavljeno: 12:35h

Snimak koji je Espreso.co.rs prvi objavio, a na kome se vidi kako navodno ruski obaveštajac daje novac jednom navodno visokopozicioniranom srpskom zvaničniku, delo je jedne zapadne obaveštajne službe.

S tim u vezi predsednik Srbije Aleksandar Vučić naložio je VBA da sprovede hitnu i detaljnu istragu kako bi se utvrdili svi detalji ove afere i da li su informacije koje su se pojavile u srpskim medijima tačne.

Predsednik Vučić će uskoro sazvati sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će biti donete odluke o daljem delovanju naših nadležnih državnih organa.

Podsetimo, prema pisanju Radija Slobodna Evropa, ruski diplomata i pripadnik Vojne obaveštajne službe za koga se veruje da je Georgij Kleban snimljen je kako daje novac jednom navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije, koji je njegova obaveštajna veza u našoj zemlji. Na društvenim mrežama postoji i snimak koji to navodno dokazuje.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da se VBA bavi mogućom špijunskom aferom u kojoj "ruski špijuni vrbuju srpske agente" i da će kasnije danas imati više informacija o tome.

- Razgovarala sam s predsednikom Vučićem, on je dao nalog Vojno-obaveštajnoj agenciji da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas. Predsednik je sazvao sastanak u svojstvu vrhovnog komandanta Vojske Srbije i obavesetiće nas o rezultatima istrage - rekla je Ana Brnabić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.