RUSKI ŠPIJUN SASTAO SE SA SRPSKIM AGENTOM U ZEMUNU I DAO MU KESU PUNU KEŠA?! Pojavio se i snimak! (VIDEO)
Kleban nosi kesu u ruci. Dvojica muškaraca potom odlaze do drugog automobila pri čemu, za sada nepoznata osoba uzima kesu, Foto: Printscreen

nova afera

RUSKI ŠPIJUN SASTAO SE SA SRPSKIM AGENTOM U ZEMUNU I DAO MU KESU PUNU KEŠA?! Pojavio se i snimak! (VIDEO)

Na video snimku vidi se susret dvojice muškaraca na parkingu, odakle obojica odlaze do automobila jednog od njih dvojice

Objavljeno:

Na Jutjubu je objavljen snimak u kojem, navodno, pripadnik Ruske obaveštajne službe daje mito “srpskom agentu”.

Prema tumačenju Krista Grozeva, novinara Belingket istraživačke platforme, snimak prikazuje ruskog izaslanika u Srbiji, inače pripadnika Ruske obaveštajne službe.

Na video snimku vidi se susret dvojice muškaraca na parkingu, odakle obojica odlaze do automobila jednog od njih dvojice.

Navodni “ruski obaveštajac” daje plastičnu kesu “srpskom agentu”, koji tu kesu ostavlja u parkiranom automobilu, objašnjava Grozev i nastavlja opis: dvojica muškaraca zatim odlaze u obližnji kafić, nakon čega se rastaju.

Kad muškarac, označen u opisu videa kao “srpski agent”, nakon sastanka ode do svog automobila i otvori plastičnu kesu koju je dobio, u njoj nalazi kovertu s novcem.

foto: Printscreen

Grozev navodi da je u pitanju Georgi Kleban, kao i da je njegov identitet utvrdio putem alatke za upoređivanje lica “Microsoft Azure”.

Prema pisanju Grozeva, adresa na kojoj je Kleban prijavljen jeste adresa na kojoj se nalazi Opšta vojna akademija, što ni na koji način ne upućuje na to da je Kleban pripadnik GRU-a. Međutim, Klebanova supruga, kako navodi Grozev, prijavljena je na adresi doma ruske specijalne vojne jedinice “Specnaz” (skraćeno od “Spetsialnoye nazhacheniye”, u prevodu “specijalne namene), koja se dovodi u vezu upravo sa vojno obaveštajnom službom GRU.

Tokom novembra osoba pod korisničkim imenom "kdjuey" otvorila je nalog na Tviteru. Bez ijednog pratioca ili osobe koju prati "kdjuey" je objavio video sa svog Jutjub naloga, kreiranog 17.11.2019. u 16:30.

Nakon prvog tvita sa videom "kdjuey" je na Tviteru označio brojne medijske kuće, počevši od lokalnih beogradskih medija, preko regionalnih medija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Češke, Mađarske, ali i američki CNN i druge.

"Ruski špijuni korumpiraju Srbiju. Ovo je videozapis pripadnika glavne obavještajne uprave ruske vojne policije (GRU) pukovnika Georgija Viktoroviča Klebana kako plaća svog srpskog agenta koji je visokopozicionirani srpski službenik. Kleban radi u ruskoj ambasadi u Beogradu", stoji u jednom od tvitova napisanih na engleskom jeziku.

Prema informacijama koje se nalaze u video snimku, sastanak je održan u Zemunu.

Dve osobe, od kojih je jedna, kako je utvrdio Grozev, ruski službenik Kleban, sastaju se na parkingu. Kleban nosi kesu u ruci. Dvojica muškaraca potom odlaze do drugog automobila pri čemu, za sada nepoznata osoba uzima kesu i stavlja je u auto, nakon čega osobe odlaze u kafić “Crna Ovca”, koji se nalazi u Zemunu.

Analizom obeležja parkinga na kojem su se osobe sastale, ustanovljeno je da se radi o Parkingu “Kapetanija” koji se nalazi na tri minute udaljenosti od kafića.

foto: Printscreen

Lice jedne od osoba je zaštićeno, kao i registarske tablice auta. Tokom video snimka vidi se razmena kesa.

Klebanovo ime pojavljuje se na sajtu Ministarstva odbrane Srbije u vesti od 23. oktobra 2017. kada je Kleban, kako je navedeno, kao predstavnik Izaslanstva odbrane Ruske Federacije povodom Dana oslobođenja Novog sada u tom gradu obišao grobove šestorice mornara Crvene armije koji su poginuli u borbi za oslobođenje.

foto: Printscreen

Autentičnost video snimka nije potvrđena. Nema ni potvrđenih informacija o tome kada je video snimak nastao, ko je autor snimljenog materijala i za koje potrebe je video snimljen. Nepoznato je i o kakvom je novcu reč, odnosno za šta je on dat nepoznatoj osobi na snimku.

foto: Printscreen

Takođe je napoznat identitet druge osobe na snimku, koja je u opisu video označena kao “srpski agent”.

Međutim, na Tviteru se pojavio veliki broj komentara vezan za ovaj post:

BONUS VIDEO:

Demolirana kuća Vere Nikolić u naselju Stanovo (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.