MANIJACI UHODE MINISTRE, VARAJU LJUDE I UZIMAJU IM PARE ZA POSAO Vlada Srbije OBJAVILA RAT predatorima na Internetu
Vlada Srbije, Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

OTKRIVAMO

MANIJACI UHODE MINISTRE, VARAJU LJUDE I UZIMAJU IM PARE ZA POSAO Vlada Srbije OBJAVILA RAT predatorima na Internetu

Mora se stati na put ovoj pošasti...

Objavljeno:

Vlada Srbije objavila je rat lažnim profilima i vestima na Internetu i kako Espreso.co.rs saznaje, krenuće da prijavljuje sve lažne naloge ministara, ministarstava kako bi se stalo na put ovojm pošasti.

Kako saznaje naš portal, borbu protiv lažnih vesti i profila na društvenim mrežama, koji sve češće zadaju velike probleme ministrima, predvodiće lično premijerka Ana Brnabić i njen kabinet.

- Iz kabineta premijerke naloženo je da svako ministarstvo mora da dostavi spisak pravih profila, kako stranica ministartsva, tako i ličnih profila ministara. Plan je da se svi lažni profili ministara u Vladi Srbije, ali i ministarstva popišu, prijave i uklone - otkriva naš izvor iz Vlade Sbije.

foto: Ana Paunković

Prema njegovim rečima, često se na društvenim mrežama otvaraju lažni profili ministarstava, pa i ministara samih, a onda se s njih šalju lažne poruke koje zbunjuju građane.

- Nije tajna da su mnogi ministri bili žrtve lažnih naloga na internetu. Pa su se tako ljudi koji su otvorili lažne naloge pojedinih ministara predstavljali kao oni i razgovarali s građanima, a onda im tražili novac za neke usluge, zaposlenje i slično. Zbog toga je neophodno da se svi pravi nalozi popišu, verifikuju i da jednom svi građani znaju koji je pravi a koji je lažni profil - kaže nam naš izvor.

foto: Printscreen

Kako naš izvor iz Nemanjine 11 dalje otkriva, ministri i ministarstva sve češće imaju problem na društvenoj mreži Instagram.

- Instagram je sve popularnija društvena mreža u ovom trenutku, pa je u poslednje vreme zabeleženo masovno otvaranje lažnih naloga, kako u ime pojedinih ministara, tako i u ime samih ministarstava - kaže naš sagovornik.

foto: Profimedia

Podsetimo, probleme s lažnim profilima i predstavljanjima do sada imali su ministri Zorana Mihajlović, Aleksandar Antić, Jadranka Joksimović i mnogi drugi političari.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.