ZORANA JOŠ NIJE IZAŠLA IZ G17+ I PREŠLA U SNS! Ministarka napala Dačića i SPS, a onda je dobila BRUTALAN odgovor
Zorana Mihajlović, Ivica Dačić, Novica Tončev, Đorđe Milićević, Foto: Filip Plavčić, Ana Paunković

RAT SE NASTAVLJA!

ZORANA JOŠ NIJE IZAŠLA IZ G17+ I PREŠLA U SNS! Ministarka napala Dačića i SPS, a onda je dobila BRUTALAN odgovor

Kriza drma vladajuću koaliciju...

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Kako se bliže izbori u Srbiji tako su dve najjače stranke u vladajućoj koaliciji sve više u sukobu i svaki dan se odapinju otrovne strele s jedne na drugu stranu.

Najnoviju strelu iz redova naprednjaka ka socijalistima ispalila je funkcionerka SNS i ministarka saobraćaja i građevine Zorana Mihajlović.

"SPS je naš partner u Vladi, kao što su i stranke Rasima Ljajića, Nenada Popovića, Aleksandra Vulina, ali koji i ne bi baš da se zamere bilo kome kada mu napadaju koalicionog partnera. Čini mi se da je SPS uvek spremna velikodušno da prepusti donošenje teških odluka nekom drugom i da nas najviše vole odmah posle izbora... dok se ne formira Vlada. Onda to ide nekako dok se ne približe novi izbori. I kad vidim kako su prošli svi koji su bili sa socijalistima, od bračnog para Milošević, preko Кoštunice i Tadića... sve to poziva na oprez", ocenila je Mihajlović.

foto: Aleksandar Stojanović

Na ove reči reagovali su i socijalisti koji tvrde da su lojalan partner naprednjacima i dobar saradnik u Vladi Srbije.

Šef SPS u Skupštini Srbije i potpredsednik parlamenta Đorđe Milićević kaže za Espreso.co.rs da socijalisti i naprednjaci imaju strateško partnerstvo.

- Ubeđen sam da o ovoj temi kao i o ostalim važnim i značajnim pitanjima, intezivno, odgovorno i ozbiljno kao i uvek razgovaraju naši lideri, predsednik SNS Aleksandar Vučić i predsednik SPS Ivica Dačić, koji su kao što sam više puta do sada rekao definisali dugoročno i strateško partnerstvo SNS i SPS i ono što je najvažnije ponoviću rezultati tog partnerstva su vidljivi. Svaki moj dalji komentar na ovu temu kao nekoga ko u potpunosti podržava taj dogovor, kao i realizaciju definisanih ciljeva bio bi suvišan - kaže nam Milićević.

foto: Stefan Kojić

Funkcioner SPS i narodni poslanik Novica Tončev kaže za naš portal da saradnju Vučića i Dačića ne može niko da poljulja.

- Koliko god se neki trudili smatram da saradnju između Dačića i Vučića ne mogu da poljuljaju ovako tendeciozne i šuplje izjave. Socijalisti svoj partnerski odnos i lojalnost pokazuju tamo gde se najbitnije odluke donose - a to su Vlada i Skupština. Da li smo ikada glasali protiv predloga SNS i gurali klipove u točkove? Ona (Zorana Mihajlović) mora da kaže od kojih bitnih odluka bežimo, gde i kada? Kao koalicioni partner ništa nismo minirali što je u interesu države, zato ne vidim razloge za paušalne prozivke po svaku cenu - rekao je Tončev za naš portal i dadao:

foto: Filip Plavčić

- Zorana je još pod utiskom načina funkcionisanja njene izvorne stranke G17 plus, ali verujem da će se vremenom navići na naprednjake i da će je izvorni osnivači stranke prihvatiti.

Ono što je zanimljivo je i to da niko od funkcionera SPS, a koji su u Vladi Srbije nije se oglasio ovim povodom, a ni odgovarao na naše pozive i poruke.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.