VUČIĆ KATEGORIČAN: Prestanite da lažete, nisam u sukobu sa Stefanovićem!
Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović, Foto: Filip Plavčić, Ana Paunković

IZJASNIO SE

VUČIĆ KATEGORIČAN: Prestanite da lažete, nisam u sukobu sa Stefanovićem!

Čelnicima opozicionog Saveza za Srbiju Vučić je nekoliko puta tokom obraćanja medijima rekao da "prestanu da lažu"

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je navode nekih medija da je afera oko trgovine oružjem u stvari njegov obračun sa ministrom unutrašnjh poslova Nebojšom Stefanovićem. On je odgovarajući na pitanja novinara posle obilaska Beograda na vodi rekao da je „teško optužio oca Nebojše Stefanovića“ kada je rekao da je zaposlen u GIM-u jer je tako pogrešno mislio, ali da mu je Stefanović potvrdio da Branko Stefanović tamo nije ni zaposlen.

Čelnicima opozicionog Saveza za Srbiju Vučić je nekoliko puta tokom obraćanja medijima rekao da "prestanu da lažu" i poručio da se odluče da li je (afera Krušik) "veliki kriminal ili stranački obračun".

"Kako vas nije sramota da govorite da je u pitanju kriminal, što lažete narod, ako se mi u stranci obračunavamo, što ste ubedili narod da je ovo veliki kriminal, kako vas nije sramota da lažete, kad sami kažete da je interni partijski obračun jer bih ja da evropizujem stranku, što ste lagali da smo svi u kriminalu, kako je moguće da to govorite", rekao je Vučić i istakao da opozicija "laže svaki dan po ceo dan".

Dodao je da "ako je počinio bilo kakav kriminal Branko Stefanović ili Nebojša Stefanović" oni koji to tvrde treba da podnesu krivičnu prijavu.

"Agenciju za borbu protiv korupcije molim da pristupi ovom slučaju i da utvrdimo ima li sukoba interesa", rekao je Vučić.

Na pitanje da prokomentariše dokument u kojem piše da je Branko Stefanović posetio Krušik u zvaničnoj delegaciji GIM-a 2017. godine, Vučić je rekao da to ništa ne dokazuje, i da ne zna gde je bio tada Branko Stefanović " jer mu nije ni otac ni majka".

Dodao je da je gledao emisiju na televiziji N1 u kojoj je gostovao Aleksandar Obradović koji je medijima ukazao na nezakonitosti u "Krušiku" i da ništa nije razumeo niti išta novo saznao.

On je za Obradovića rekao da nije pravi uzbunjivač, da ga je majka zaposlila u Krušiku a onda kad je smenjena prešla je u konkurentsku firmu, a on je svoja saznanja izneo "stranoj državi".

"Što ste urušavali našu namensku industriju, što niste rekli da isti program kao Krušik imaju i dve bugarske fabrike koje prodaju mine i granate pa ste hteli da oni prodaju, a Krušik da propadne", rekao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Radio Slobodna Evropa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.