PREDSEDNIK SRBIJE NA OTVARANJU BEOGRADSKOG PARKA: Vučić o KRUŠIKU, BASTAĆU, ĐILASU, OBRADOVIĆU (UŽIVO)
Otvaranje je počelo u 12 časova, Foto: Filip Plavčić

svečano otvaranje

PREDSEDNIK SRBIJE NA OTVARANJU BEOGRADSKOG PARKA: Vučić o KRUŠIKU, BASTAĆU, ĐILASU, OBRADOVIĆU (UŽIVO)

Sada svi ćute kada vide ovu lepotu koja raste kao feniks iz pepela

Objavljeno: 13:12h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju Beogradskog parka, Bulevara Vudroa Vilsona i Ulice Nikolaja Kravcova.

Beogradski park, Bulevar Vudroa Vilsona i Ulica Nikolaja Kravcova nalaze se u okviru Beograda na vodi.

U okviru parka nalaze se, između ostalog, multifunkcionalni sportski teren, dečije igralište, stolovi za piknik i stoni tenis, kao i staza za šetnju i džoging.

Pored parka, otvoren je i prvi deo Bulevara Vudroa Vilsona u dužini od jednog kilometra, kao i prvi deo Ulice Nikolaja Kravcova.

Bulevar Vudroa Vilsona spajaće Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića, a inicijativu da ponese ime nekadašnjeg predsednika SAD pokrenuo je predsednik Srbije zbog njegove podrške srpskom narodu u Prvom svetskom ratu.

1 / 13 Foto: Filip Plavčić

Na prostoru Beograda na vodi otvoren je i prvi deo Ulice Nikolaja Kravcova, koja će spajati Savsku ulicu i Bulevar Vudroa Vilsona.

Kravcov je bio slavni sovjetski vojnik iz Drugog svetskog rata koji je svojom hrabrošću i nesebičnošću pružio neizmeran doprinos u oslobođenju Beograda oktobra 1944. godine.

Inicijativu za ime ove ulice podneo je takođe predsednik Vučić, a nedavno usvojili odbornici gradskog parlamenta.

Kako je saopšteno iz istoimene kompanije, park će se prostirati na površini od 2,7 hektara, a danas je otvaren njegov prvi deo, veličine 1,8 hektara.

foto: Filip Plavčić

1.07

Predsednik je napustio Beogradski park, nakon što je još jednom pogledao završene radove, kao i one koji su još u toku.

foto: Filip Plavčić

1.03

Predsednik je čestitao na sjajnom parku i ozbiljnom radu, ističući kako srbija ima šanse da bude druga po ekonomskom rastu u Evropi, ali je za sada još uvek na trećem mestu pošto se čeka odgovor još 7 država.

12.56

"Vreme u kome je Vudro Vilson bio na čelu SAD etapa je u kojoj je Srbija imala najbolje odnose sa SAD", konstatovao je Vučić

foto: Filip Plavčić

12.54

Vučić se osvrnuo i na odnos opozicije prema Kosovu: "Šta očekujete da opozicija kaže o Kosovu? Oni uvek imaju samo da kažu o meni i protiv mene na svim sastancima", kazao je predsednik i dodao da će izbori "biti održani na vreme".

12.53

"Mogao bih da idem tamo i odgovorim na svaku provokacuju, ali ne vidim u tome smisao. Ne vidim razlog da Srbija i Hrvatska budu u lošim odnosima", objasnio je Vučić.

12.51

Vučić je i objasnio kakav je njegov odnos po pitanju odnosa sa Hrvatskom.

"Sve sam rekao u pismu. Neću da se izvinjavam nekome da bih dobio politički poen. Govoriću istinu. Neću da idem i da još više urušavam odnos između Srbije i Hrvatske", kazao je Vučić

foto: Filip Plavčić

12.50

Vučić se ponovo vratio na temu Krušik i kazao: "Čovek uopšte nije ni direktor, ni vlasnik, ni zaposleni. Ja sam ga takođe teško optužio i zato s eizvinjavam Stefanoviću. Sada sam potpuno ubeđen da je reč o obračunu između mene i Stefanović, kako kažu đilasovci i Đilas. Ali bar smo sigurni da nema kriminala. Ako je bilo kriminala jedva čekam da nadležni to dokazu", konstatovao je predsednik.

12.49

Predsednik kaže da ne sme javno da govori o tome ko vrši pritisak na Srbiju.

12.48

"Kako sam ja to razgovarao 15 minuta pre Upitnika s tim direktorom neka mi neko kaže! Sad ja iz Pariza iz UNESC-o foruma mira moram da odgovaram na pitanje šta sam radio 15 minuta pre Upitnika!", kazao je Vučić.

foto: Filip Plavčić

12.43

Za Mariniku Tepić predsednik kaže da je ona promenila najviše stranaka, te da ga je optužila da je pričao sa direktorom Gima. On kaže da ni sa kim nije razgovarao, te kako "nije ni video ni čuo čoveka".

"Ona laže, oni lažu ceo bogovetni dan! Suština je u tome da morate da pokrivate težak kriminal. Morate da pokrivate njihov kriminal lažnim pričama. Ne znate više ni kako ni na koji način da to objasnite. Da li je to naposletku partijski obračun ili kriminal? Ne možete lažima da pobedite činjenicu da srpska ekonomija napreduje gotovo najbrže u Evropi. Nisam ukrao ni dinara otkako sam od vlasti!", kazao je Vučić.

12.36

"Pozvao sam Nebojšu i pitao sam ga o optužbama na račun njega i njegovog oca. Nebojša mi rekao da on tamo nije ni direktor i vlasnik. I ja sad vas pitam kako čovek koji nije ništa uzima profit? I onda na kraju kažu kako se obračunava sa Nebojšom. Od jedne priče u koju su bili upleteni sam privatni interesi taj čovek je poželeo da bude i heroj", kazao je Vučić.

foto: Filip Plavčić

12.33

"Ako je tako ako se Nebojša i ja obračunavamo onda ste lagali da je kriminal", kazao je predsednik Vučić. "Kako vas nije sramota da obmanjujete narod? Kako vas nije sramota da kažete da je veliki kriminal kad se kao Nebojša i ja sukobljavamo? Što ste mesec dana urušavali našu namenski industriju. Uhvatili smo Srbina koji je uzeo 30 miliona od Albanca!"

12.30

Na novinarsko pitanje vezano za "aferu Krušik", predsednik je odgovorio:

"Verujem da se radi o lažnom uzbinjavaču. Nisu mediji ti koji nekog proglašavaju uzbinjivačem. Uzbunjivač je onaj koji to prijavi nadležnim organima. Kao Lešnjak koji je prijavio nadležnim. Što se tiče Bastaćevog kuma, time se bave nadležni i oni će da nas obaveste. Što se tiče Krušika, iIzmišljotina Đilasove stranke da se on i Stefanović sukobljavaju."

12.28

"Kada umrem ostavite me na miru", kazao je predsednik, "Do tada - ne. Ali tada će se bar znati ko je ovo gradio. To je bio moj san ja sam na tome radio. To je moja vizija. Maštao sam da od svratište za narkomane, bare, zmijarnika Napravimo predivan pristup našim rekama. Sada svi ćute kada vide ovu lepotu koja raste kao feniks iz pepela."

foto: Filip Plavčić

12.25

Predsednik je rekao da su penzioberi dobili 5.000 dinara više i dodao:

"Od novembra će rasti i plate kako su najavljene. Srbija druga po domaćoj industriji i proizvodnji očekuje rast. Zahvalan je onima koji se nisu osvrtali na zlonamerne kritike i radili vredno. Sada plod njihovog rada ima prikaz. Irena je najsrećnija jer se sve ovo dešava na Savskom Vencu".

12.23

"Ovo je dokaz da za kratko vreme uz ogroman rad i veru i viziju i san može sve da se ostvari", kazao je predsednik i dodao: "Sledeće godine u martu trebao bi ceo bulevar da bude otvoren".

12.18

"Danas otvaramo jedan deo Bulevara Vudroa Vilsona i ulicu Nikolaja Kravcova", jazao je predsednik okupljenima, kao i brojnim medijskim ekipama. "Reč je o ljudima koji su zadužili Srbiju. Mogu da kažem da sve divno izgleda. Svako ko dođe može da vidi zaista najlepši park. Šine su iskorišćene. Nadam se da će ovde da nastane novi život. Želim da se zahvalim svima a naročito onima koji od samog starta podržavaju ovaj projekat", kazao je predsednik

12. 16

Naš urednik fotografije je pobedio predsednika u stonom tenisu, a Vučić mu je uz osmeh kazao: "Ne mogu više, nisam tako jak", obodrivši ga rečima: "Samo igraj, sine".

12.15

Naš urednik fotografije Filip Plavčić igra partiju stonog tenisa sa predsednikom.

12.13

Uz predsednika je i pomoćnik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, kao i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović.

foto: Filip Plavčić

12. 10

U toku je obilazak parka, a predsednik se raspituje kod domaćina za izgradnju zgrada u Beogradu na vodi. Objašnjavaju mu da je reč o najmodernijoj opremi za gradnju.

1 / 10 Foto: Filip Plavčić

12. 08

Predsednik Vučić konstatovao je da je ovo najlepši park u Beogradu, a okupljeni su ove reči pzdravili velikim aplauzom.

12.00

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na otvaranje Beogradskog parka. Sa njim je i ministar finansija Siniša Mali. Praćeni su skandiranjem okupljenih ljudi koji uzvikuju: "Vučiću, ti si car!"

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.