DAČIĆ ŽESTOKO ODBRUSIO HRVATIMA! Stao je na stranu VUČIĆA i očitao lekciju Zagrebu
Ivica Dačić, Foto: Stefan Kojić

RAT SE NASTAVLJA!

DAČIĆ ŽESTOKO ODBRUSIO HRVATIMA! Stao je na stranu VUČIĆA i očitao lekciju Zagrebu

Sve je rekao...

Objavljeno:

Šef srpske diplomatije i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić oštro je reagovao na histeriju u Hrvatskoj zbog mogućeg dolaska predsednika Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića u Zagreb!

"Histerija koja u Hrvatskoj vlada povodom mogućeg učešća predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića na skupu EPP-a u Zagrebu nije posledica predizborne kampanje u Hrvatskoj, kako naivno misle neki u svetu, pa i u Srbiji. To je posledice opšte antisrpske atmosfere, koja se u Hrvatskoj sistematski stvara negiranjem genocida u Drugom svetskom ratu, rehabilitacijom ustaštva, lažima o navodnoj velikosrpskoj agresiji, iako su u pitanju Srbi koji su vekovima tu živeli. Time se legitimizuje stara priča o Srbima kao remetilačkom faktoru, koju treba eliminisati", rekao je Dačić i dodaje:

"Histerija u Hrvatskoj nije problem Vučića i Srbije, to je problem Hrvatske. Zemlje koja za koji mesec preuzima predsedavanje Evropskom unijom. Kako će Hrvatska predsedavati Evropskom unijom kada nije u stanju da organizuje ni skup EPP-a bez problema? Kako će organizovati skup EU sa Zapadnim Balkanom, i druge regionalne skupove? Zašto je to tako, trebalo bi da se zamisle. Srbija hoće i misli da treba da gledamo napred u budućnost, i da nam tragedije iz prošlosti budu pouke a ne primeri za sledeće naraštaje".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.