VUČIĆ OBZNANIO SVIMA ŠTA ĆE SE DESITI U MARTU! Ovo su velike vesti za ceo region
Predsednik Srbije, Foto: EPA/Andrej Cukić

EVROPSKA BUDUĆNOST

VUČIĆ OBZNANIO SVIMA ŠTA ĆE SE DESITI U MARTU! Ovo su velike vesti za ceo region

Istovremeno Vučić kaže da je predsednik Francuske Emanuel Makron u pravu kada kaže "daćete pregovore, a onda 10 godina otvarati poglavlja"

Objavljeno: 09:46h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je sinoć u Parizu da je neophodno stavljanje na čistac evropske budućnosti regiona, dodajući da otvaranje pregovora i potom držanje deset godina u otvaranju poglavlja, samo vodi do povećanja protivnika EU.

Vučić je, u izjavi novinarima, upitan da prokomentariše da neke zemlje traže da se ponovo stavi na glasanje odluka o otvaranju pristupnih pregovora EU sa Severnom Makedonijom i Albanijom, kao i pitanje da li će do toga doći, rekao da očekuje da će ih otvoriti u martu, ako se ne bi čekao samit u Zagrebu u maju.

"Uradiće to u martu, jer se plaše rezultata izbora u Skoplju, gde se glasa 12. aprila. Ne žele da budu krivci poraza nekog kome su obećali nešto za nešto što je uradio", objasnio je on.

Istovremeno Vučić kaže da je predsednik Francuske Emanuel Makron u pravu kada kaže "daćete pregovore, a onda 10 godina otvarati poglavlja".

Time će, kako upozorava Vučić, doterati do potpunog "egala" protivnika i pristalica EU u našim zemljama.

"Makron za razliku od drugih kaže istinu i nije licemeran", dodao je on.

Vučić je rekao da Srbija nema ništa protiv da se nastave pregovori o poglavljima a da nam neko otvori strukturne fondove, i da tako primamo preko miliajrdu evra, na osnovu čega bi živeli bolje.

"Ali to se neće desiti. Mogu odmah da kažem koje će zemlje biti protiv. Držaće nas po sistemu 'zasluga'. S tim u vezi sam rekao Makronu 'ti ne bi mogao da budeš dobar kandidat za članstvo EU, jer imate ulogu izvršne vlasti u izboru sudija'. Naravno ne bih da poredim francusko pravosuđe sa našim", dodao je on.

Vučić je rekao da je za nas potrebno pojašnjavanje svega, jer u suprotnom oni će otvoriti pregovore slikaće se i "kliberiti", a potom neće ništa dajje uslediti.

Naglasio je da je Srbija uradila mnogo toga, ali pre svega zahvaljujući našem narodu.

"Imali smo podršku EU i hvala na tome, ali smo pre svega uradili mnogo zahvaljujući merama koje je proveo naš narod. Zato danas vidimo bolju perspektivu nego što je bila. Mi na sebe treba da budemo ponosni, na svoj narod i građane", istakao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.