VLADA ALBANIJE SVOJE KOMPLEKSE LEČI TAKO ŠTO NAS NAPADA: Vulin traži izvinjenje!
Ministar odbrane, Foto: AP

oštar odgovor

VLADA ALBANIJE SVOJE KOMPLEKSE LEČI TAKO ŠTO NAS NAPADA: Vulin traži izvinjenje!

Sto se mržnje prema Srbima tiče, kaže, Vulin, za to nema leka izuzev nade da će ''lek za lažova jednom biti pronađen''

Objavljeno: 08.11.2019. 21:39h
  • 1

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas kao laž i uvredu izjavu albanskog ministra Genta Cekaja primetivši da se saradnici Edija Rame s neprimerenim izjavama oglase svaki put uoči njegovog susreta s predsednikom Srbije i time pokušavaju da mu otežaju čuvanje mira.

Komentarišući uvrede koje je na račun Srbije i njenog rukovodstva izneo albanski ministar za evropske i spoljne poslove Gent Cekaj, Vulin je u saopštenju koje je dostavio medijima poručio da Ramini saradnici ''iza leđa'' govore ono što ne smeju da mu kažu u lice.

''To što čak ni ovakva EU ne dopušta Albaniji da joj se približi, što šiptarima u svim državama i teritorijama gde žive EU odbija da ukine vize i ni slučajno neće da otpočne pregovore za pristupanje, sve to nije opravdanje da neuspešni ministar Vlade Albanije za evropske i spoljne poslove leči svoje komplekse tako što napada Srbiju", rekao je Vulin, porucivsi albanskom ministru da je istina lek za njegove lazi, a da je za Vladu Albanije izvinjenje obaveza.

Sto se mržnje prema Srbima tiče, kaže, Vulin, za to nema leka izuzev nade da će ''lek za lažova jednom biti pronađen''.

''Cakaj se nada da će mržnja prema Srbima njegov narod uvesti u EU. Možda i hoće ali u red civilizovanih naroda neće", uveren je Vulin.

Albanski ministar rekao je, između ostalog, da je Srbija tokom sukoba na Kosovu i Metohiji ''odgovorna za ubistvo više od 12.000 Albanaca, masovnu deportaciju više od milion ljudi i milione dolara štete'' i da to ''nisu bili pojedinacni slučajevi, već direktno sponzorisani od srpske države".

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media