ALBANIJA JE GRUBO UVREDILA SRBIJU, MORAĆE DA SE IZVINI! Dačić POBESNEO i poslao oštru poruku Tirani i Ediju Rami
Ivica Dačić, Foto: Espreso

OŠTRO!

ALBANIJA JE GRUBO UVREDILA SRBIJU, MORAĆE DA SE IZVINI! Dačić POBESNEO i poslao oštru poruku Tirani i Ediju Rami

Sve je rekao...

Objavljeno:

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić reagovao je na izjave Geneta Cekaja, kojom je kako kaže uvredio Srbiju!

"Očekujem da Vlada Albanije osudi i da se distancira od izjave svog vršioca dužnosti ministra za Evropu i spoljne poslove Genta Cakaja od 7. novembra, kojom je uvredio Republiku Srbiju i njene najviše zvaničnike. Reč je o najgrubljem falsifikatu događaja na Kosovu i Metohiji tokom 90-tih godina prošlog veka, zbog čega očekujem i izvinjenje Vlade Republike Albanije", rekao je Dačić i dodao:

Ovaj funkcioner Vlade Republike Albanije izjavio je, između ostalog, da je Srbija tokom sukoba na Kosovu i Metohiji „odgovorna za ubistvo više od 12 hiljada Albanaca, masovnu deportaciju više od milion ljudi i milione dolara štete“ i da to, kako je rekao, „nisu bili pojedinačni slučajevi, već direktno sponzorisani od srpske države“. Funkcioner albanske Vlade još optužuje Srbiju da ima „kriminalnu prošlost“ i da su tadašnji političari i članovi paramilitarnih grupa „na čelu današnje Srbije“.

Dačić dalje nastavlja:

"Zbog ovih grubih falsifikata događaja na Kosovu i Metohiji i uvreda Republike Srbije i njenih najviših zvaničnika očekujemo od Vlade Republike Albanije da se distancira, da osudi i da se izvini zbog izjava svog vršioca dužnosti ministra.

Izjava Genta Cakaja ni na koji način ne doprinosi dobrosusedskim odnosima između Republike Srbije i Republike Albanije i direktno je u suprotnosti sa nastojanjima rukovodstva Republike Srbije da unapređuje dobrosusedske odnose sa Republikom Albanijom i na taj način doprinese stabilnosti i razvoju čitavog regiona".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.