VUČIĆ SE POD HITNO IZ ŽENEVE OBRATIO GRAĐANIMA! Program je BIO PREKINUT, a predsednik je poslao VAŽNU poruku Srbima
Aleksandar Vučić u Ženevi, Foto: Prentscren

SVE JE REKAO!

VUČIĆ SE POD HITNO IZ ŽENEVE OBRATIO GRAĐANIMA! Program je BIO PREKINUT, a predsednik je poslao VAŽNU poruku Srbima

Sve je lepo objasnio...

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovuje danas u Ženevi na Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma.

Na skupu u Ženevi, pored predsednika Srbije, učestvuju između ostalih, i novi šef evropske diplomatije Žozep Borel, osnivač Svetskog ekonomskog foruma Klaus Švab i albanski premijer Edi Rama.

Vuči je za Pink rekao je da nisu u stanju da odgovore na pitanje kada ih pitate kakva hjenaša budućnost.

- Mi ćemo da nastavimo reforme zbog naših građana i zbog naše budućnosti. Hoćemo da unapredimo našu ekonmiju. Želimo da nastavimo ubrzani rast. Mi ćemo zadržati naš rast na preko 3,6 odsto. Oni su za evro zonu smanjili sa 1,3 ma 1,1 oddsto - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije najavio je novi susret zua ponedeljak sa predsednikom Francuske Makronom koga će upitati ko može u EU.

Predsednik Vučić se još jednom zahvalio mađarskim prijateljima.

- Ja se ponosim pozicijom Srbije i našom politikom. Insistiraću da idemo u Skupštinu Srbije da razgovaramo o svim inicijativama - kazao je Vučić. Predsednik Vučić je upitao zašto bi se stideo saradnje Srbije sa Kinom i Rusijom i istakao koliku trgovinsku razmenu imamo.

- Oni su naši prijatelji - naglasio je Vučić i dodao da je Srbija snažna u svom stavu i opredeljenju.

foto: Beta/Miloš Miškov

Vučić je naveo da je sinoć rekao da ga situacija u Evropi podseća na Stari Rim i da ne razume priču kako 10 zemalja Evrozone izdržava ostale i dodao da onaj ko ne razume uzajamnu potrebu zemalja koje žele da pristupe EU i EU.

Predsednik Srbije je još jednom istakao značaj otvaranja Istočnog kraka Koridora 10, što će svečano biti upriličeno sutra.

- Čestitam građanima Srbije na novim kilometrima auto-puta. Dolazi i Bojko Borisov, pokušaću da mu se obratim na Bugarskom. Zamolio sam Mihajlović i Drobnjaka da se do 1. decembra ne naplaćuje, pa pogledajte kako to izgleda - kazao je Vučić.

Govoreći o buci u medijima u Hrvatskoj da li dolazi u tu zemlju Vučić kaže da mu je to pitanje već postavljeno.

Kako dodaje, Hrvati su od jedne ploče o srpskom vojniku koja treba da se postavi napravili halabuku, a imaju ulice koje se zovu po ustašama i teroristima.

- Imaćemo mi bolje odnose sa Hrvatima u budućnosti - istakao je Vučić i dodao da se laki politički poeni u Hrvatskoj zarađuju kada se "udari na Vučića".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.