ŠEŠELJ STIŽE U SUD DA BRANI JUTKU? Priča se da prelazi u SRS, dolazak najavile i žene koje pružaju podršku MARIJI
Vojislav Šešelj i Milutin Jeličić Jutka, Foto: Printscreen Youtube, Printscreen/facebook

OČEKUJE SE NJEGOV DOLAZAK

ŠEŠELJ STIŽE U SUD DA BRANI JUTKU? Priča se da prelazi u SRS, dolazak najavile i žene koje pružaju podršku MARIJI

Nastavak suđenja bivšem predsedniku opštine Brus zbog polnog uznemiravanja i nedozvoljenih polnih radnji

Objavljeno:

Ispred Osnovnog suda u Kruševcu, gde će od 11 sati biti nastavljeno suđenje Milutinu Jeličiću – Jutki zbog krivičnih dela polno uzmeniravanje i nedozvoljene polne radnje, danas bi trebalo da se pojavi lider SRS, Vojislav Šešelj, saznaju “Novosti”.

Aktivitskinje Mreže Žene protiv nasilja juče su najavile okupljanje na istom mestu u znak podrške Mariji Lukić, bivšoj Jutkinoj saradnici i oštećenoj u slučaju koje protiv Jutke vodi kruševačko tužilaštvo,a okupljanja će biti u još četiri grada.

Dolazak Šešeljevih pristalica nije zvanično prijavljen nadležnima, a prema nezvaničnim saznanjima, Jutka je priveo kraju pregovore o priključenju radikalima.

O “šurovanju” sa liderom SRS govorilo se i ranije, a nedavno je objavljeno da su Šešelj i Jutka imali srdačan susret na Sajmu knjiga u Beogradu, gde je Šešelj potpisivao svoja izdanja na štandu. I dok se rasplet dešavanja ispred zgrade suda očekuje kroz par sati,u sudnici će se nešto kasnije verovatno održati maratonsko ročište.

Danas bi trebalo da budu saslušani svedoci odbrane i to, kako je novinarima saopšteno odmah posle glavnog pretresa 23.septembra, - funkcioneri ili radnici opštine i lokalnih institucija. Kako saznajemo, iskaze će dati Nenad Milenković, direktor Sportskog centra, Dragoljub Marković, direktor Turističke organizacije, Zoran Radenković, pomoćnik predsednika opštine, Andrija Nestorović, opštinski pravobranilac, Goran Živković odbornik sa Jutkine liste i Nataša Jeličić, Jutkina rođaka i direktorka biblioteke u Brusu.

Na glavnom pretresu ove jeseni iskaze su dali optuženi i oštećena koji su dopunili iskaze ranije date pred Osnovnim sudom u Brusu, odakle je postupak izmešten po odluci Vrhovnom kasacionog suda. Jeličić je ponovio tvrdnju da nije kriv i da je njegov službeni telefon neretko punio u kafani, gde je mnogima mogao biti na raspolaganju. Oštećena Marija Lukić je naznačila da poseduje telefone sa svim spornim porukama, da nije primala poruke drugih odbornika, a ponovila je da se oseća ugroženom zbog pretnji i naletanja kola.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.