VUČIĆ POSTAVIO JEDNO PITANJE O SAVEZU ZA SRBIJU: Detalji razgovora u Upitniku
Aleksandar Vučić, Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

oštar odgovor

VUČIĆ POSTAVIO JEDNO PITANJE O SAVEZU ZA SRBIJU: Detalji razgovora u Upitniku

Podsetio je na optužbe da je vlast "muljala oko Tamnave", iako je Svetska banka saopštila da je sve urađeno po proceduri

Objavljeno: 06.11.2019. 08:35h
  • 7

Predsednik Aleksandar Vučić zapitao je večeras kako je uopšte moguće da o korupciji govore ljudi iz Saveza za Srbiju.

- Ja sam spreman za sve afere koje se tiču vlasti da odgovaram i nije mi problem da kažem kada sam nezadovoljan Babićem ili jesam, ali kad vidim da je nešto namešteno - rekao je on.

Podsetio je na optužbe da je vlast "muljala oko Tamnave", iako je Svetska banka saopštila da je sve urađeno po proceduri.

Tada sam shvatio, kaže on, da ćemo stalno biti izloženi pritiscima.

- Ali, reket neću da plaćam nikome. Pišite šta hoćete, lažite šta hoćete i koliko god hoćete, neću da plaćam reket, nisam ja predstavnik nekih drugih stranaka pa da jurim novinare - kaže Vučić.

Upitan da li autoritetom predsednika može da doprinese smanjivanju tenzija u društvu, on kaže da pritisci na sud postoje i da ih ima sa svih strana, ukljucujući i slučaj Jutka, slučaj Lučane, itd.

- To što ste pročitali u medijima, to je pritisak na sud. Primio sam oca koji je izgubio sina, nije mi bilo prijatno, primio sam i direktora te fabrike, ni od koga nisam pobegao, to je moj posao - dodao je on.

 

Kaže da vlast smiruje situaciju i da zato nemamo nerede.

- Nećemo da na njihove ludorije odgovaramo ludorijama, već odgovornošću, ali to ne znači da neću reću istinu ili da se plašim da im odgovorim. Njima je problem Aleksandar Vučić, ja to razumem, jer imam uvek dovoljno energije da im odgovorim na svaku neistinu - poručuje on.

Postavite mi svako pitanje, za svaku aferu, a da nemam odgovor - od toga da sam izdao Kosovo, da delim zemlju po Vojvodini, a nemam ni metar zemlje..., rekao je on.

Bonus video:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media