ALEKSANDAR VUČIĆ SE OBRATIO SRBIJI: Toliki sam izdajnik da se za Kosovo borim svim srcem i dušom!
Aleksandar Vučić, Foto: Aleksandar Stojanović

ALEKSANDAR VUČIĆ UŽIVO

ALEKSANDAR VUČIĆ SE OBRATIO SRBIJI: Toliki sam izdajnik da se za Kosovo borim svim srcem i dušom!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gost je u emisiji "Upitnik"

Objavljeno: 22:37h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gost je u emisiji "Upitnik" koja se emitije na RTS-u.

Vučić je najavio da će tokom emisije proći kroz sve goruće teme i pričati o tome šta čeka Srbiju u narednom periodu, kao i kakav je program pripremljen.

Deo opozicije najavio je okupljanje ispred Radio televizije Srbije, a razlog protesta je predsednikovo gostovanje. Živim za ove puteve. Za ono što će ostati.

22:33 - Na pitanje kada će doći momenat da se povuče, predsednik je odgovorio: Pa zar ne vidite da se polako pripremam za tako nešto. Zar ne vidite da se polako pripremam za to da se sam povučem? To je pitanje lične odluke, vidim da za nijansu imam manje energije. Živim za penzije i plate ljudi, da to ostane.

22:23 - Slušam da sam obećao Zapadu a kako to da ništa do sad nisam ispunio? Kada smo uspeli na dnevni red da vratimo ono što su predali drugima u ruke, onda su počeli da pričaju da nešto dajemo. Možda sam kriv zato što sam rekao istinu a boriću se za Kosovo svim srcem! Toliki sam izdajnik.

22:15 - Nisam ništa prećutkivao sa Palmerom juče, jedini sam čovek koji je pred njim rekao d asu i Amerikanci, Francuzi, Nemci i Englezi pogazili kosovski ustav. Rekao sam 100 puta da Amerikanci nisu menjali svoju poziciju, oni kažu obostrano priznanje, to je eufemizam za priznanje nezavisnosti Kosova. Palmera znam 100 godina

22:11 - Ne možete da me napadate da su plate male kada Fiskalni savet traži manje plate. Srbija je slobodna zemlja, mala i sa svih strana okružena NATO. Ja znam šta drugi žele Srbiji, gradićemo dobre odnose i nikada neću dozvoliti neodgovornost kakva je bila devedesetih. Srpska vojska napreduje, Hrvati kažu da postajemo sila. Nemamo nameru da kupimo S-400 jer nemamo novac.

22:05 - Izgradnja stanova za mlade bračne parove, da ponudimo mladima budućnost, da imaju dobro školovanje ali da mogu da se brže i lakše odvoje od svojih roditelja, 500 miliona evra ćemo da uložimo u te stanove, da bukvalno minimalno plaćaju, a da sebi obezbede normalan život. Stanovi će da budu jeftini, može i po 50 evra po kvadratu u prvih godinu dana. Sad donosimo plan, već u 2020. godini ćemo videti.

21:58 - Srbija više nikada neće biti dovedena do bakronstva.Ja mislim da najavljena povećanja u javnom sektoru nisu mala, ali to nije ni dovoljno. Nema opsanosti, vodimo računa. I dalje imamo suficit u budžetu, nema bojazni.

21:51 - Moj otac je pre smanjenja penzije, pošto je imao veliku penziju, njemu smo smanjili najviše, on je tada imao 84.000 a sada ima skoro 100.000 i ne bi mogao da ima taknu penziju da nije bilo reformi. Znate li šta ljudima znači da im se 5.000 dinara da na peziju. Uložićemo još.

21:47 - Ja sutra idem u Ženevu. Odande se vraćam u Beograd, pa u Niš i Pirot da otvorimo Koridor, pa idem za Ohrid na stanak sa Zaevom i Ramom. U ponedeljak sam u Parizu. Ja ne znam šta je kampanja. Moj posao je da radim i da se borim za Srbe na Kosovu i svaku investiciju.

21.46 - Vučić je kritikovao ministra ekologije Gorana Trivana jer nije reagovao na problem zagađenja prethodnih dana.

- Veliki broj ministara iz SNS to više neće biti. Za nas će izbori biti užasno teški, jer će biti samo jedna meta-SNS. Počeli smo konsultacije i nastavićemo. Neki će biti u koaliciji a neki neće.

21:42 - Malo ko iz SPS bi mogao da zameni nekoga iz SNS. Ja nemam šta loše da kažem o njima. Mrkonjić nas je napao oko neke hajke. Ja reč nisam rekao, i zabranio svim sam to članovima stranke. Je l se javio Mrkonjić kada su opkoljavali predsedništvo ili stavljali kese na glavu?

foto: Printsceern

21:33 - Reket da plaćam neću nikome. Nisam ja predsednik stranaka koji jure novinare i plaćaju da gostuju. U slučaju Jutka pritisak je strašan sa svih strana. Novine presuđuju kod nas. Olivera, pritisci postoje. Ja ne znam, puštam da sud radi i primio sam oca koji je izgubio sina. Nikad nisam ni od koga pobegao. To je moj posao. Smirujemo ljude i zato nemamo nemire. Ne znači da neću da kažem istinu. Njihov problem se zove Alkeksandar Vučić. Ja metar zemlje u Vojvodini nemam.

21:27 - Državni organi su istražili sve oko Zorana Babića. Nikada neću braniti plagijatore. Ali ne podnosim kada oni koji su najgori po tom pitanju da druge ljude bez dokaza kritikuju. Siniša Mali je stručniji od njih deset puta. Rekli su da nije izvlačio ili pisao fusnote dobro, to imate i u ekonomiji, ne možete toplu vodu da izmislite. On je već osuđen i već mu je presuđeno, o tome ogovore oni koji imaju 30 godina, ulaze u kratkim pantalonama na fakultet, Siniši koji je bio jedan od najboljih studenata na fakultetu.

21: 26 - Upravo sam dobio poruku da je Boško Obradović skeptičan oko toga da li sam ja ovde i da će on meni da sudi. Ne brinite, ništa oni ne mogu da urade, oni se plaše sopstvene senke!

21:23 - Krušik je bio firma pred gašenje a danas zapošljava preko 1.500 ljudi. Ako je Nebojšin otac učinio bilo šta protivzakonito odgovaraće. I ja ako sam učinio nešto, odgovaraću. A znam da i Nebojša i ja sutra možemo najnormalnije da odemo na poligraf.

21:18 - Oni ne mogu da me pobede. Mogu samo da me ubiju, ja za razliku od njih nisam lopov i nisam ukrao ništa i ljudi to vide. Moja imovina će se kompletno proveriti, kao i članova moje porodice.

21:17 - Ovo je protivzakonito okupljanje! Mi smo im to dopustili.To je mnogo opasno! Ja nijedno pitanje koje su postavili nisam izbegao. Neću nikoga da podmićujem i osećam veliku odgovornost- Rekao je Vučić na pitanje o ljudima koji su se okupili ispred RTS-a

21:12 - Dve nedelje su lagali da nisu spaljivali knjige. Ja pričam o ideologiji fašizma. Primitivno je Olivera, kada vas nazivaju prostitutkom. To ne možete da okatarketišete kao fašizam. Ali kada sprečavate kretanje i palite knjige, to već jeste ozbiljno. To je njih nekoliko koji znaju da nemaju podršku naroda. - objasnio je predsednik.

21.06 - Nisu ni Marko Bastać zvani Kesa, ni Boško Obradović nekakvi studenti. Oni su, podsetiću vas pokušali da me spreče da uđem u Skupštinu na sednicu povodom Kosova, pokušali su da me spreče da uđem u Predsedništvo.

21:05 - Predsednik najavio da će odgovoriti na sva pitanja pre svega zbog budućnosti i mladih u Srbiji

21:04 - Neki momci iz kafića su doobacivali, ustali, skočili..uznenadilo ih je što je predsednik došao pešice

20. 50 - "Stigao na RTS. Hvala svim ljudima na podršci. Poslednje pripreme pred emisiju", napisao je predsednik Vučić na svom Instagram profilu uz sliku iz zgrade RTS.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.