NEMAM VREMENA DA SE VI UČITE OSNOVNIM STVARIMA U POLITICI, NITI DA LEČITE FRUSTRACIJE: Jeremića napustio saradnik
Vuk Jeremić i Vladimir Dobrosavljević, Foto: Beta / Emil Vas, PrintscreenYoutube

BEŽANIJA

NEMAM VREMENA DA SE VI UČITE OSNOVNIM STVARIMA U POLITICI, NITI DA LEČITE FRUSTRACIJE: Jeremića napustio saradnik

Objasnio je i zašto je to učinio

Objavljeno: 16:24h

Vladimir Dobrosavljević, osnivač i predsednik Izvršnog odbora Narodne stranke, juče je potpisao istupnicu i podnio ostavku na sve funkcije u stranci.

Dobrosavljević je za portal IN4S prokomentarisao ovaj svoj čin, a njegovu izjavu prenosimo integralno:

- Došlo je do završetka međusobne saradnje između vlasničke strukture Narodne stranke i mene, verujem, na obostrano zadovoljstvo. Kad imate disfunkcionalan odnos, kakav je bio naš, jedino je bitno da se on što pre okonča, bez obzira na čiju inicijativu i utvrđivanja ko je zašta kriv ili odgovoran, kao i da se u svemu zadrži minimim poštovanja i dostojanstva.

Naravno, uvek je moguće da jedna od strana pribegne omalovažavanju i klevetanju druge, pred zajedničkim poznanicima, s tim da bi time samo pokazala svoju niskost i limitiranost, a sama ne bi postala poštovanija, niti kvalitetnija u očima posmatrača.

U godinama sam kad nemam višak vremena ili strpljenja, kako bih čekao bilo koga da se uči osnovnim stvarima u političkom delovanju i organizovanju, bar ne na ovom nivou funkcionisanja. Takođe, nisam dobra podrška ni za sve koji politiku doživljavaju kao terapiju za svoje lične i socijalne frustracije.

foto: Prentscren

Svaki završetak, ma kakav bio, bolji je nego nastavak loše saradnje izgrađene na međusobnom nepoverenju i nepoštovanju.„

Podsetimo Dobrosavljević je bio dobro kotiran kod Vuka i zato mu je poverio funkciju predsednika Izvršnog odbora NS.

Međutim, on nije mogao više da trpi Ponoševo šikaniranje i kinjenje. Pokušao je da upozori Jeremića da s takvim umišljenim elitistom stranka ne može da napreduje, ali se sve pretvorilo u gadnu svađu i Dobrosavljević je sklonjen.

Dobrosavljević je još jedan u nizu funkcionera koji su napustili Jeremićevu stranku. Pre njega to su učinili Aleksandar Babić, Dejan Dimitrijević i Slađana Grbić, koji su vodili stranku u Kragujevcu, Nišu i Krupnju, Uroš Piper, koji je vodio informativnu službu, Dušan Raičković, koji je bio potpredsednik beogradskog odbora NS.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.