ANA BRNABIĆ U KINI: Već danas ima VEOMA VAŽNE SASTANKE
Ana Brnabić, Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

poseta

ANA BRNABIĆ U KINI: Već danas ima VEOMA VAŽNE SASTANKE

Ona predvodi državnu delegaciju koja će do 8. novembra učestvovati na drugom kineskom meunarodnom uvoznom EKSPO sajmu u Šangaju

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić doputovala je danas u zvaničnu posetu Kini, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Ona predvodi državnu delegaciju koja će do 8. novembra učestvovati na drugom kineskom meunarodnom uvoznom EKSPO (The China International Import Expo) sajmu u Šangaju, a sastaće se i sa kineskim predsednikom Si Đinpingom sa kojim će razgovarati o daljem razvoju odnosa dve zemlje.

Na sajtu se navodi da je Brnabić danas pre podne po srednjoevropskom vremenu sletela u Šangaj gde su nju i članove srpske delegacije dočekali zamenik gradonačelnika Čen Kun i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo. U srpskoj delegaciji su i ministri, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i grupa privrednika.

Brnabić će posetu započeti odvojenim sastancima sa predstavnicima kompanije Huavej (Huawei) i direktorom Banke Kine (Bank of China) Liu Liangom. Uslediće bilateralni susret sa predsednikom Kine Si Đinpingom u Šangaju, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Delegacija Srbije će posetiti i grad Hangdžou, gde će se premijerka Brnabić sastati sa predstavnicima provinicije Džđang i posetiti kompaniju Alibaba i Visoko tehnološki park.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.