ODLUČENO, SPS IZLAZI IZ VLASTI NA STAROM GRADU: Otkriveno i kad će to da stupi na snagu
Nikola Nikodijević, Foto: Filip Plavčić

jasni su

ODLUČENO, SPS IZLAZI IZ VLASTI NA STAROM GRADU: Otkriveno i kad će to da stupi na snagu

U SPS tvrde da su odluku o izlasku iz vlasti na Starom Gradu doneli još pre nekoliko nedelja

Objavljeno:

Socijalistička partija Srbije napustiće vlast na opštini Stari grad, najavljuje funkcioner te stranke Nikola Nikodijević, dok poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta kaže da radikali očekuju da vlast ispita sve afere predsednika te opštine Marka Bastaća.

Poslanici Srpske napredne stranke vrlo često kao argument u raspravi sa radikalima u Skupštini Srbije navodili su činjenicu da su u opštini Stari grad radikali u vlasti u koaliciji sa Bastaćem, koji je, kako ističu, poznat po tome što lomi saobraćajne znakove i uništava imovinu Beograda.

Posle optužbi Bastaćevog kuma Lazara Lešnjaka da je Bastać uzimao mito i da ga je mučio, jer mu nije doneo jednu kovertu sa novcem, šef poslanika naprednjaka Aleksandar Martinović rekao je nedavno na konferenciji za novinare u parlamentu da od onih koji su u koaliciji sa Bastaćem očekuje da izađu iz nje.

Radeta nije odgovorila na pitanje da li će napustiti koaliciju s Bastaćem, ali ističe da oni ne učestvuju ni u kakvim poslovima s njim.

U SPS tvrde da su odluku o izlasku iz vlasti na Starom Gradu doneli još pre nekoliko nedelja.

"O tome je predsednik SPS Ivica Dačić govorio nekoliko puta u javnosti i očekujemo da se sazove sednica Skupština opštine Stari Grad, kada će to biti realizovano", rekao je Tanjugu Nikola Nikodijević.

Vjerica Radeta s druge strane kaže da radikali očekuju da vlast sve afere koje se pojavljuju u medijima, kako vlasti, tako i dela opozicije, koja se, dodaje, sa njima prepucava, dovede do kraja i da se ništa "ne gura pod tepih".

"Mi ne učestvujemo u Bastaćevim poslovima za koje ga oni prozivaju u javnosti. Mi smo deo te vlasti na isti način kao što smo deo vlasti u Požegi", kaže Radeta i navodi da su u tom gradu uhapšeni predsednik opštine i načelnik opštinske uprave, ali nije niko od radikala, jer nisu učestvovali u spornim poslovima.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.