OGLASIO SE TRAMPOV ČOVEK ZA BALKAN POSLE VOJNE VEŽBE SRBIJE I RUSIJE: Ove njegove reči se PAŽLJIVO ANALIZIRAJU!
Metju Palmer, Foto: TANJUG/ZORAN STANIĆ

reagovanje

OGLASIO SE TRAMPOV ČOVEK ZA BALKAN POSLE VOJNE VEŽBE SRBIJE I RUSIJE: Ove njegove reči se PAŽLJIVO ANALIZIRAJU!

Komentarišući srpsko-rusku vojnu vežbu Slovenski štit koja je bila realizovana prošle nedelje, Palmer je rekao da SAD i Srbija imaju odličnu odnose u oblasti vojne saradnje, te da je SAD najbolji vojni partner Srbije

Objavljeno:

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer rekao je da su SAD zabrinute zbog raspoređivanja ruske vojne opreme na teritoriji Srbije i istakao da bi mogućnost da Srbija nabavi značajne ruske vojne sisteme mogla da bude rizik za uvođenje sankcija.

Nabavka ruskog naoružanja od strane Srbije predstavlja rizik za uvođenje sankcije i mi se nadamo da će naši srpski partneri biti pažljivi po pitanju bilo kakve transakcije te vrste, naglasio je Palmer u intervjuu za makedonsku televiziju Alsat M.

Komentarišući srpsko-rusku vojnu vežbu Slovenski štit koja je bila realizovana prošle nedelje, Palmer je rekao da SAD i Srbija imaju odličnu odnose u oblasti vojne saradnje, te da je SAD najbolji vojni partner Srbije.

Mi realizujemo zajedničke vežbe, imamo snažnu saradnju između Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja koja predstavlja veoma značajan i dinamičan deo našeg prisustva na Zapadnom Balkanu rekao je Palmer napomenivši da to to ne znači da Srbija takođe ne može da ima odnose sa Rusijom, uključujući i vojno partnerstvo.

Ali mi vrednujemo naše vojno partnerstvo sa Srbijom i mislim da je to mnogo značajnije od onog što Rusi rade sa Beogradom, zaključio je Palmer.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.