DIREKTOR TO NOVI BEČEJ UMALO DA ZGAZI DECU: Vozio se kolima KROZ PARK, ima  opravdanje ZA SVOJE POSTUPKE
Saša Dujin, Foto: Printscreen/youtube

INCIDENT

DIREKTOR TO NOVI BEČEJ UMALO DA ZGAZI DECU: Vozio se kolima KROZ PARK, ima opravdanje ZA SVOJE POSTUPKE

U saopštenju LSV navedeno je da je Saša Dujin u nedelju, 27. oktobra, autom prolazio kroz pešačku zonu parka

Objavljeno:

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Novom Bečeju zatražio je smenu direktora Turističke organizacije Novog Bečeja Saše Dujina zbog, kako su saopštili, "vožnje kroz park i ugrožavanja života dece".

U saopštenju LSV navedeno je da je Saša Dujin u nedelju, 27. oktobra, autom prolazio kroz pešačku zonu parka, koji je u tom trenutku bio pun dece i roditelja.

"Na upozorenje jednog od roditelja da to može biti opasno i da ne vozi tuda - odgovorio je naletanjem na njega, tako da ga je nekoliko metara nosio na haubi, naočigled uplašene dece i zgranutih roditelja", saopštio je LSV.

Dodali su da nisu iznenađeni njegovom "odlukom da hranu za proslavu stranačke slave SNS-a , u malo raspoloženom stanju, proveze kroz park pun dece i ostalih stanovnika opštine Novi Bečej, u kome je strogo zabranjen saobraćaj, ugrožavajući njihove živote".

Odbor LSV upitao je Srpsku naprednu stranku "koja je Dujina postavila na mesto direktora TO Novi Bečej", da li će ovaj "najskandalozniji događaj od svih koje je njihov kadar napravio, biti konačno dovoljan da ga smene sa javne funkcije".

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je lokalnu policiju i tužilaštvo da postupe po zakonu i sankcionišu "Dujinovo bahato, neodgovorno i protivzakonito ponašanje".

"Ukoliko sankcije protiv počinilaca ovakvih i sličnih dela izostanu, smatraćemo da predstavnici vladajuće partije imaju poseban tretman pred državnim organima i da im je dozvoljeno da krše zakone i propise, čak i ako na taj način ugrožavaju živote dece", naveli su.

Ligaši očekuju od stranke na vlasti da se ogradi od takvog ponašanja i zatraži ostavku direktora, "jer on ostavku kao moralni čin sigurno neće ponuditi". "Za to je potreban moral, a Dujin je do sada u više situacija pokazao da mu je ta kategorija nepoznata."

Saša Dujin potvrđuje za 021 da je do incidenta došlo, ali navodi da nije bio tih razmera i da je reč o politizaciji.

"Ne postoji drugi prilaz do prostorija Turističke organizacije, pa sam bio primoran da vozim tuda. Nije tačno da je iko uključen u događaj bio u alkoholisanom stanju. Nije došlo ni do gaženja već je čovek, u želji da zaustavi auto, seo na haubu”, kaže Dujin i ocenjuje da ni on, ni čovek koji je seo na haubu, nisu postupili u saglasnosti sa zakonom, pa da će, u skladu sa tim, obojica platiti kazne jer, dodaje, "nije tačno da političari ne podležu plaćanju kazni i ne preuzimaju odgovornost".

Objašnjava i da će pitanje prilaza TO Novi Bečej morati da bude rešeno uskoro, ali da to svakako "nije razlog da se sve ovo politizuje", a ni da se podnosi ostavka.

Podsetimo, direktor TO Novi Bečej u žižu javnosti došao je pre više od pola godine, kada je poručio u direktnom prenosu više televizija, tokom posete predsednika Srbije ovoj opštini, da se mađarski jezik najbolje uči - spavanjem sa Mađaricom.

U svom saopštenju novobečejski ligaši su podsetili na ovaj "ispad" direktora, ocenjujući da "sistem vrednosti koji propagira Dujin, kao i njegovi postupci, ne poštuju ni žene, nacionalne manjine, niti pristojno i odgovorno ponašanje".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/021Info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.