BILI SU TAMO ANDREJ, MARKO I DEJAN, STAVILI SU MI KESU NA GLAVU I TUKLI ME: Bastaćev kum otkrio NOVE DETALJE!
Lazar Lešnjak, Foto: Printscreen/tvpink

progovorio

BILI SU TAMO ANDREJ, MARKO I DEJAN, STAVILI SU MI KESU NA GLAVU I TUKLI ME: Bastaćev kum otkrio NOVE DETALJE!

Lešnjak je kazao da je Bastaća upoznao 2006. kada su bili članovi Demokratske stranke

Objavljeno:

Kum predsednika opštine Stari Grad Marka Bastaća i bivši član Opštinskog veća u toj opštini, Lazar Lešnjak, ponovio je u intervjuu za TV Pink tvrdnje da je Bastać učestvovao u korupciji vezanoj za nelegalnu gradnju u Starom Gradu, i da ga je zbog jedne "nedostavljene bele koverte" zlostavljao devet sati.

U specijalnoj emisiji, Lešnjak je sinoć izneo i nove detalje iz večeri kada ga je, kako tvrdi, Bastać zlostavljao, te da mu je osim šamara, udaraca pesnicom u glavu i stomak, stavljao i kesu na glavu i zapretio da o tome što se desilo te večeri ne sme ispričati nikome jer "neće dobro proći".

Lešnjak je kazao da je Bastaća upoznao 2006. kada su bili članovi Demokratske stranke, a da su kasnije postali venčani kumovi.

"Kao čovek od poverenja, njegova desna ruka i njegov kum, pratio sam bespravnu gradnju, odnosno građevinsku inspekciju na Starom gradu i bespravni graditelji su mogli da sagrade nešto u srcu Dorćola uz određenu finansijsku nadoknadu, koju sam ja bio dužan da preuzmem i odnesem Marku", tvrdi Lešnjak.

Kaže i da je "njegov pakao počeo" onda kada jednu kovertu s novcem nije odneo Bastaću.

Kako je naveo, iznosi iz koverata dostigli su nekoliko desetina hiljada evra.

Nekoliko meseci, nakon što je zadržao kovertu, Bastać ga je pozvao na sastanak.

"Tamo me je sačekalo nekoliko ljudi - Bastać, Andrej Belingar, načelnik opštinske uprave koji je to i danas, i Dejan Stojanović, drugi Bastaćev kum, zaposlen u Opštini u Odeljenju za komunalnu inspekciju", tvrdi Lešnjak.

Temu sastanka, kaže, nije znao, a onda ih je Bastać vezao i počeo da postavlja pitanja, između ostalog o tome od koje stranke novac nije stigao.

Potom su, kaže, usledili šamari, udarci u glavu i stomak posle svakog odgovara kojim Bastać nije bio zadovoljan.

Navodi i da je bio udaran vijačom, u jednom trenutku je, kaže, pao sa stolice i ležao na pod, a tvrdi da mu je stavljana i kesa na glavu.

Nakon devet sati je pušten, uz upozorenje da nikome ne govorim o tome, što on i nije učinio do juče strahujući za svoju bezbednost.

U intervjuu je izneo i novi detalj da mu je Bastać napomenuo da ne želi više da ga vidi, čuje i da se ne sme više baviti politikom.

Navodi da je Bastaća od tada video samo jednom, 15 dana nakon te večeri.

Sklonio u Francusku gde je proveo nekoliko meseci, ali i doneo odluku da se vrati u Srbiju i podnese prijavu protiv Bastaća zbog narušavanja ljudskih prava, zlostavljanja, mučenja i fizičkog maltretiranja, kao i za mito i korupciju u Opštini Stari grad čega je, tvrdi, bio svedok.

"Navešću vam jedan primer bahatosti. Opština je, u svojim prostorijama, organizovala besplatne predstave za decu. Predstave je održavala jedna devojka i imali smo dogovor da održi oko deset predstava, za šta joj opština daje novac, i to oko 300 ili 400.000 dinara. Posle četiri ili pet predstava, valjda nezadovoljan projektom, Bastać me je pitao "da li si joj tražio da nam vrati neki novac". Odgovorio sam mu da nisam, a on je zatražio da ostale predstave otkažem", rekao je Lešnjak.

Bastać je juče odbacio tvrdnje Lešnjaka, a na poziv ministra policije Nebojše Stefanovića da to demantuje tako što će otići na poligrafsko ispitivanje odgovorio da mu tako nešto "ne pada na pamet", jer smatra da će sve biti namešteno.

Bonsu video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.