MINISTAR POLICIJE SE HITNO OBRATIO: Progovorio je o slučaju Bastaćevog zlostavljanja kuma!
Nebojša Stefanović, Foto: Printscreen

odgovor na pitanja

MINISTAR POLICIJE SE HITNO OBRATIO: Progovorio je o slučaju Bastaćevog zlostavljanja kuma!

Stefanović se obratio javnosti i povodom snimka na kome Lazar Lešnjak priča o torturi koju je prošao kada ga je Marko Bastać, kako tvrdi, vezao za stolicu u mučio devet sati

Objavljeno:

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović održaće danas u 15 časova hitnu konferenciju za medije u Palati "Srbija".

- Dame i gospodo, hoću da vam se obratim povodom situacije na Staroj planini. Naši vatrogasci gase požar sve vreme. Što se tiče požara u Pčinjskom okrugu, većina je lokalizovana - rekao je Stefanović.

- Hoću da se zahvalim svim vatrogascima i pripadnicima policije koji su danonoćno radili u gašenju požara.

- Ono što je od 2014. godine prioritet MUP-a je borba protiv narko trafikinga. Uhapšeno je 29 osoba. Čestitam profesionalcima iz policije.

Stefanović se obratio javnosti i povodom snimka na kome Lazar Lešnjak priča o torturi koju je prošao kada ga je Marko Bastać, kako tvrdi, vezao za stolicu u mučio devet sati.

- Ima navoda da je ono što Lešnjak priča na snimku tačno. To je sada posao tužilaštva - poručio je Stefanović.

Ministar je naglasio da očekuje reakciju tužilaštva nakon što je u javnost isplivalo jezivo svedočenje kuma Marka Bastaća, kako prenosi Alo.rs.

Ministar je odgovorio na pitanja o istrazi otmice dečaka Petra Mitrovića iz Stare Pazove.

- Policija je završila deo istrage vezan za uviđaj, očekujem reakciju tužilaštva koje će kvalifikovati delo, ja se nadam da će kvalifikacija biti oštra, jer onaj ko se drzne da pokuša otmicu deteta, treba da bude oštro kažnjen.

Podsetimo, televizija Studio B objavila je ekskluzivni snimak ispovesti kuma Marka Bastaća, Lazara Lešnjaka koji tvrdi da je preživeo torturu i da mu je Bastać lično stavljao kesu na glavu, tukao ga i mučio, a sve zbog mreže korupcije u koju su obojica bili upleteni i poslova sa nelegalnom gradnjom na Dorćolu.

Marko Bastać, inače predsednik gradskog odbora Đilasove stranke, uzimao je novac od investitora koji su bespravno gradili na Starom gradu, da mu je novac donošen u kovertama, a kada mu jednu od koverti nije doneo, Lešnjak je preživeo pakao.

foto: Printscreen

Marko Bastać, inače predsednik gradskog odbora Đilasove stranke, uzimao je novac od investitora koji su bespravno gradili na Starom gradu, da mu je novac donošen u kovertama, a kada mu jednu od koverti nije doneo, Lešnjak je preživeo pakao.

Bastać ga je pozvao na sastanak, a onda vezao sa još dvojicom svojih saradnika. Ostale je ubrzo odvezao kada su mu rekli da ne znaju ime čoveka o kojem ih je ispitivao, a svog kuma ostavio, a zatim udarao pesnicama po glavi, mučio, davio... Sve je to trajalo celu noć, čitavih 9 sati.

- Bastać je rekao sada ćemo igrati jedan kviz. Šibao me je kanapom za preskakanje - ispričao je Lešnjak u stravičnoj ispovesti i dodao:

- Posle dva pitanja, dvojicu je odvezao, a mene ostavio. Bio sam udaran kanapom za preskakanje, šiban po telu, u jednom trenutku sam pao sa stolice, najteže mi je palo te noći da li ću se živ vratiti, šta će biti sa mnom i mojom porodicom, nisam smeo ništa da kažem policiji da ne bih imao gadne probleme ja i moja porodica.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.