Usponi i padovi demokrata: Kako su kampanje DS-a izgledale od 2008. do danas? (VIDEO)

od zvezda do blata

Usponi i padovi demokrata: Kako su kampanje DS-a izgledale od 2008. do danas? (VIDEO)

Da li će im se sav trud uložen u kampanju isplatiti Ili će opet doživeti totalni fijasko
Objavljeno:

Demokratska stranka osnovana je 1990. godine. Od prvog dana osnivanja, redovni sastojak ove političke čorbe je Boris Tadić. Odustaćemo, al nikad! Velika gradska faca podržala Tadića na izborima (VIDEO)

Beta/Marko Rupena
U početku je bio samo njen član. Godine 2000. došao je na mesto potpredsednika stranke. Nakon ubistva predsednika ove stranke Zorana Đinđića, Tadić je 2004. godine došao na njegovo mesto.
1. Izbori 2008. godine Demokratska stranka na izborima je nastupala u koaliciji "Za evropsku Srbiju" sa G17 plus, SPO, SDP i LSV-om. Slogan je bio - "Vizija za evropsku Srbiju". I osim regularnih fora (grljenje dece, obećavanje novih radnih mesta i bolje budućnosti) oni su imali još jednog keca u rukavu. Zastrašivanje je bila njihova metoda, a narod su ubeđivali da ni za živu glavu ne glasaju za radikale jer će se prekinuti evropske integracije i vratiti nas u prošlost.

38,4 odsto glasova i pobedile na izborima.
Tomislav Nikolić 3. Izbori 2014. godine Ovog puta Đilasa nije bilo nigde.
Dokazali su da istu "žvaku" ne valja ponavljati iz godine u godinu. 4. Izbori 2016. godine uhvatila za slamku spasa. Dovukli su dve glumačke legende: Miru Banjac i Branislava Lečića.
Aktuelni lider ove stranke, Bojan Pajtić je lice koje se ne može tako često videti na bilbordima i u spotovima, iako je on deo kampanje. Đilas, iako je i dalje član Demokratske stranke, on se ne eksponira, zbog čega ga ne može videti bukvalno nigde. S tim što u paketu dobijate i Čedu i Čanka Da li će im se sav trud uložen u kampanju isplatiti Ili će opet doživeti totalni fijasko?

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.