Oni su Borkova armija: Evo ko je sve podržao Levicu Srbije na izborima

svrstani

Oni su Borkova armija: Evo ko je sve podržao Levicu Srbije na izborima

Pokret Levica Srbije uputio je građanima proglas koji su potpisom podržale pojedine sindikalne organizacije, intelektualci i javne ličnosti
Objavljeno: 13:59h

Proglas su potpisali Sindikat penzionera Srbije "Nezavisnost", profesori Mladen Lazić, Goran Brajušković, Sreten Vujović i Djokica Jovanović, novinar Politike Boško Jakšić, rukovodilac Centra za razvoj sindikalizma Srećko Mihailović, glumica Vladica Milosavljević, filozof Nenad Daković, dramaturg i aktivista Ivan Velisavljević, naučnik Igor Perišić, operski pevač Boris Postovnik, reditelj Ivan Mandić i kompozitor Marko Kon. Borislav Stefanović promenio ime zbog izborne liste: Šta mislite kako se sada zove? - Srbiji je neophodno povećanje cene rada, efikasna antimonopolska politika, snažna državna podrška samozapošljavanju i preduzetništvu, a naročito kolektivnim privrednim inicijativama i projektima - navedeno je u proglasu. Ističe se i da žene moraju biti jednako plaćene kao i muškarci za isti posao, dok se onima koje rade kućne poslove mora obezbediti penzijsko i invalidsko osiguranje.

- Želimo veća ulaganja u zdravstvo, da lekari imaju dostojanstvene uslove za rad, zatim bolje socijalno osiguranje nezaposlenih i svih drugih koji ne mogu da obezbede svoju egzistenciju - navodi se u proglasu. Taj pokret je ocenio i da pristojan krov nad glavom takodje ne sme biti privilegija, a da Srbija već godinama nema takvu državnu pomoć stanogradnje. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.