OGLASIO SE SINIŠA MALI: Konačno je rekao SVE o doktoratu!
Siniša Mali, Foto: Beta / Milan Obradović

siguran u sebe

OGLASIO SE SINIŠA MALI: Konačno je rekao SVE o doktoratu!

Mali je, gostujući u emisiji Stav na TV 02, rekao da će prihvatiti mišljenje Nastavno-naučnog veća FON-a i snositi posledice za to što, kako su naveli, postoje propusti u citiranju pojedinih izvora u doktoratu

Objavljeno:

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je cela priča oko njegovog doktorata stvar politike, ističući da je za njega najvažnije da je Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka (FON) potvrdilo da njegov doktorat nije plagijat.

Mali je, gostujući u emisiji Stav na TV 02, rekao da će prihvatiti mišljenje Nastavno-naučnog veća FON-a i snositi posledice za to što, kako su naveli, postoje propusti u citiranju pojedinih izvora u doktoratu.

Na pitanje da li je sada stavljena tačka na pitanje spornosti njegovog doktorata, Mali je rekao "ko zna šta će oni na Univerzitetu ponovo da urade".

"Drago mi je što su potvrdili ponovo da moj doktorat nije plagijat jer znam da sam ga ja pisao, siguran sam u svoje znanje, siguran sam u ono što sam radio. Ali, evo, za neke greške koje su bile prihvatiću odgovornost i idemo dalje", poručio je Mali.

On je naglasio da je cela priča "stvar politike" i podsetio da je sve počelo kada je postao gradonačelnik Beograda.

"Pet godina ta priča traje. Mislim da je ovo je treći put da je FON potvrdio istu odluku, bile su dve ili tri stručne komisije", rekao je Mali.

On je dodao da opozicija, kada nema šta da kaže, spinuje i izvrće činjenice što se, kako je naveo, pokazalo i kada je paljena knjiga zamenika gradonačelnika Gorana Vesića u Beogradu.

"Nisu bili oni, a na kraju se ispostavilo jasno da jesu bili oni", rekao je Mali, dodajući da se više ne govori o delovanju opozicije koja je nalik fašistima, već o fašizmu na ulicama Beograda.

Kao primer, on je podsetio na situaciju sa vešalima na Terazijama za koje se, kako je naveo, ispostavilo da je doneo potpredsednik Dveri kao i da se pričalo da je "super deka na Trgu Republike napao nekog pristalicu opozicije, a zapravo je bilo obrnuto".

"To je to spinovanje činjenica, iz nemoći da predstave nešto konkretno narodu, oni kažu: 'Niko iz naše opozicije ili iz našeg pokreta nije palio knjigu'. Na kraju vidite da je istina da su oni to radili. Tako se spinuje i ono što je vezano za moj doktorat i tako se spinuje veliki broj stvari u Srbiji",ocenio je Mali.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.