VUČIĆ U NOVOM SADU: Vodićemo nezavisnu politiku, pitaćemo naš narod! Srbija je pre bila RAZRUŠENI ČERNOBILJ
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Tanjug

politika

VUČIĆ U NOVOM SADU: Vodićemo nezavisnu politiku, pitaćemo naš narod! Srbija je pre bila RAZRUŠENI ČERNOBILJ

Ne očekujte da neko drugi rešava naše probleme

Objavljeno:

Vodićemo nezavisnu politiku, pitaćemo samo naš narod, Srbija više nije tako mala i slaba da bi joj neko određivao šta treba da radi, poručio je večeras Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić poručio je večeras u Novom Sadu na proslavi 11 godina osnivanja SNS.

- Ne očekujte da neko drugi rešava naše probleme - rekao je .

- Imamo samo sebe i moramo sami da se borimo za sebe, za svoju nezavisnost.

Vučić je kazao da u Srbiji uvek čekamo da nam neko nešto reši, očekujemo - pomoćiće nam Amerikanci, Rusi, Evropljanim.

- Znam da je najnepopularnije, da niko neće da čuje da moramo da se oslonimo na svoje snage, jer mislimo da imamo moćnog zaštitnika. Nemamo, moramo sami da brinemo o sebi, da sami donosimo svoje odluke, da imamo vojsku koja može da štiti našu zemlju, snažnu policiju, da gradimo prijateljstva svuda u svetu. Neće nam zabraniti Amerikanci da nam Rusi budu prijatelji, niti će neko sa istoka da zabrani da nam Evropljani budu prijatelji- naglasio je on.

Vučić je poručio da će Srbija potpisivati sporazuma s kim hoće, sa ciljem da našem seljaku obezbedimo plasman za njegovu robu. - Vodićemo nezavisnu politiku. Pitaćemo samo naš narod Srbija više nije tako mala i slaba da bi - rekao je on.

- Mi cemo da se rukovodimo svojim interesima, srpskim interesima, Srbijana prvom mestu, potpisivacemo ugovore s kim mi hocemo donosi odluke o svojoj buducnosti.

foto: Printscreen Pink

Vučić je članovima Srpske napredne stranke poručio i da pričaju o rezultatima.

- Hvalite se onim što smo uradili 10 puta bolje od onih pre nas! Kada sam postao predsednik vlade, prosecna plata bila je 330 evra, sada za koji dan bice preko 500 evra! - rekao je i zahvalio se penzionerima i radnicima, koji su preuzeli teret reformi, i koji čekaju da im se to vrati.

- Meni je najvažnije da ljudi razumeju da se vi i ja bavimo ovim poslom, ne zbog sebe ili bar ne zbog materijalnog blagostanja, funkcije, mandata ili vlasti, posebno ne ukoliko bi nam kuća bila srušena i razorena, kakvu su nam je ostavili 2012. godine. Jer, zašto bi neko želeo da vlada nečim što je ličilo na gotovo razrušeni Černobilj, biti kapetan na brodu koji tone? - rekao je Vučić.

Suština nije u vlasti i liderstvu, već u viziji o uspešnoj zemlji i naporima da se taj san ostvari. - Sanjao sam ne 11 godina stranke i sedam godina vlasti, već puteve i pruge. Puteve koje nismo imali ni kroz Grdelicu, ni kroz Sićevačku klisuru, o kojima smo maštali da nas dovedu do Čačka, Užica, Zaltibora, Tare, Kopaonika... Koji će sutra da nas vode od Novog Sada, preko Rume do Šapca i Zvornika... Sanjao sam i gradilišta, jer sam vozio kroz pušte ruševine - rekao je Vučić.

Sanjao je, kaže, Srbiju kakva može da bude i kakva danas počinje da postoji. Ccestitajući članstvu krsnu slavu, kao i građanima, uz želju da je u zdravlju i veselju dočekaju iduće godine, Vučić je rekao da za to vreme treba mnogo da se uradi i da građani žive bolje.

Osvrnuo se i na veliki broj građana koji su ostali ispred Spensa, rekavši da je trebalo da se skup, možda, održi naoplju, a ne unutra.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.