Kolinda nas tužila u UN zbog Šešelja, a on joj poručio da će škripati kreveti!

zapenila

Kolinda nas tužila u UN zbog Šešelja, a on joj poručio da će škripati kreveti!

​Predsednica Hrvatske pisala Ban Ki Munu povodom oslobađajuće presude vođi radikala. Navela da je odluka suda presedan za druge sukobe iza kojih stoje genocidni ciljevi
Objavljeno: 19.04.2016. 20:59h
- Kao predsednica Hrvatske duboko sam razočarana i zabrinuta prvostepenom presudom Haškog suda u slučaju Šešelj. Sasvim je jasno da je ova presuda, ne samo protivna temeljima i svrsi Suda, već je i duboko štetna za proces uspostavljanja trajnog pomirenja na prostoru jugoistočne Evrope - Ovo je u pismu generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu, prvom čoveku Generalne skupštine i predsedniku SB, napisala predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Kolinda, baci dušek na pod, neće krevet izdržati: Šešelj poslao nepristojnu ponudu hrvatskoj predsednici (VIDEO)

- Presuda Šešelju je vrlo opasan presedan za sve druge oružane sukobe u kojima se vojni ciljevi nastoje da ostvare sprovođenjem genocida i etničkog čišćenja. Oslobađanje Šešelja - osnivača nacionalne i verske netrpeljivosti, simbola progona i etničkog čišćenja u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini, kao i podstrekača stvaranja "velike Srbije" silom i zločinima, potpuno je protivno ranijim činjenično-pravnim nalazima merodavnih veća Suda - napisala je Kolinda.

Reuter/Carlo Allegri


- Očekujemo ne samo da Srbija u potpunosti sarađuje s Tribunalom, nego i da prestane da se ignoriše činjenica da se u odnosu prema svedocima u slučaju Šešelj postupalo na nedopušten način - zaključuje hrvatska predsednica.

Gde je samo iskopaše? Fotografija Šešelja zbog koje bruje društvene mreže! (FOTO)​

Prvi čovek radikala Vojislav Šešelj, umesto komentara na pismo Kitarovićeve, za "Novosti" je ponovio da će u petak stići kod nje kao što je i obećao.

- Ispuniću joj najveću želju. Škripaće kreveti - u svom stilu je poručio Šešelj.

(Espreso.rs / Novosti)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media