SVEMIRSKO ORUŽJE, DOMET MU JE 600 KM! Sve o STRAŠNOM S-400 sistemu koji se trenutno nalazi kod nas
Ima mogućnost detetkovanja i letelica sa smanjenim odrazom, Foto: Printscreen

najmoćniji rus

SVEMIRSKO ORUŽJE, DOMET MU JE 600 KM! Sve o STRAŠNOM S-400 sistemu koji se trenutno nalazi kod nas

S-400 (u NATO poznatiji kao SA-21 Grauler) je napredni anti-raketni sistem koji može da presretne sve tipove modernih raketa, aviona, kao i bilo kakav projektil

Objavljeno:

Ruska "TV Zvezda" objavila je snimak dolaska sistema S-400 i "pancir" u Srbiju gde će učestvovati na vežbi "Slovenski štit 2019". Sistemi su dopremljeni velikim ruskim transportnim avionom.

Reč je o najmodernijem naoružanju koje izaziva i divljenje i strah.

S-400 Trimuf poznatiji kao S-300 PMU-3, je protivavionski i protivraketni sistem koji je osmislio Almaz-Antej, MKB Fakel. Prvi put je ušao u operativnu upotrebu u oružane snage Ruske Federacije u 2007. godine.

Ovaj sistem koristi četiri rakete na svojoj lansirnoj rampi odnosno četiri različitog dometa. Ima mogućnost detetkovanja i letelica sa smanjenim odrazom tzv. Stelth na daljini od oko 150 km. Njegov radar omogućava praćenje i osmatranje na daljini od čak 570 km.

S-400 (u NATO poznatiji kao SA-21 Grauler) je napredni anti-raketni sistem koji može da presretne sve tipove modernih raketa, aviona, kao i bilo kakav projektil. Njegov moćan domet je oko 250 milja, a može da prati letelice i rakete u radijusu od 370 milja. Može da lansira u isto vreme 36 projektila na željene mete.

foto: Printscreen

Kako Sputnik navodi, to je jedini sistem koji može da pogodi mete koje su "van horizonta", a otporan je na elektronsko ometanje.

Poseduje poseban sistem protivvazdušne odbrane nazvan 42S6 Morfej sa raketama 9M338K or RZV-MD, baziran i potiče sa sistema Tor-M2, ovaj zaštitni sistem koristi takođe jedan od novijih protiv vazdušni i protiv raketni sitem 50R6 S-350 Vitez (rus:50R6 S-350 Vitяzь,eng:50R6 S-350 Vityaz) koji je još uvek u razvoju. Morfej koristi aktivno elektornsko skeniranje. Sistem je takođe razvio Almaz-Antej. Ovaj sistem se sastoji od radara 29YA6, infra crvenim senzorima kao i sa 36 raketa dometa do 10 km po daljini i 3,5 km po visini.

foto: Printscreen

Ukratko, to je jedan zastrašujući sistem koji ima moć da locira, prati i obori bilo koju letelicu ili projektil u velikom radijusu.

BONUS VIDEO:

BEŽAO OD POLICIJE, INTERVENTNA GA SUSTIGLA KOD SKUPŠTINE: Jurcao izudaranim kolima po gradu 2 (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.