LAZANSKI RAZOTKRIO NAMERE AMERIKE I OTKRIO KOJE NAM MOĆNO ORUŽJE DAJE PUTIN! Ovo su njegove prve reči iz MOSKVE
Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen

SVE JE REKAO!

LAZANSKI RAZOTKRIO NAMERE AMERIKE I OTKRIO KOJE NAM MOĆNO ORUŽJE DAJE PUTIN! Ovo su njegove prve reči iz MOSKVE

Sada je sve jasno...

Objavljeno: 09:26h

Posetu ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Beogradu pratili su sa puno pažnje i naši i svetski političari i mediji.

U prvom intervjuu po stupanju na dužnost ambasadora Srbije u Rusiji Lazanski je rekao da je to zvanje za njega velika čast, ali i velika odgovornost.

„Radite u prijateljskoj zemlji sa ljudima koji su prijateljski nastrojeni, od običnog čoveka na ulici do diplomata. Sa druge strane, Moskva je megapolis sa oko 20 miliona ljudi i zaista je impresivan. Grad se praktično spojio sa aerodromom, a o šoping centrima i novim naseljima da i ne govorimo. Dok gledate taj život u Moskvi onda se zapitate da li američka televizija može to da snimi, pa da pita: ’A sankcije?‘. Rusija je pod sankcijama već pet godina, a to se ne oseća bar kada je pitanju Moskva“, naglasio je Lazanski.

Pred odlazak u glavni grad Ruske Federacije ambasador Lazanski nam je rekao da ga čeka mnogo posla i veoma brz povratak u Beograd.

Prva zvanična poseta jednog ruskog zvaničnika Srbiji, od kada je on preuzeo ambasadorsku funkciju, bio je dolazak premijera Dmitrija Medvedeva povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda.

Lazanski nam otkriva da je predsednik Vlade Rusije sve vreme bio veoma dobro raspoložen, da ga je radovalo lepo vreme i da je uživao u prikazu sposobnosti Vojske Srbije na aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.

„Video je da srpska vojska radikalno jača i u tehničkoj opremljenosti i na tehnološkom nivou, pa i u brojčanom stanju. U odnosu na period od 2012. godine ide se krupnim koracima napred. Mi smo helikoptersku komponentu vazduhoplovnih snaga bitno obnovili. Kupljena su četiri helikoptera MI-35 u Rusiji, tri helikoptera MI-17 koji su transportno borbeni i koji se mogu isto naoružati, kupljeno je pet helikoptera H 145 od ’Erbasa‘. Tako sada imamo šest helikoptera MI-17, četiri borbena MI-35, a kad stignu četiri aviona MiG-29 iz Belorusije imaćemo eskadrilu borbenih aviona koji će kroz modernizacije biti podignuti na nivo aviona četvrte generacije. Dobićemo i 30 tenkova T72 od Rusije kao donaciju, a dobijemo 30 borbenih vozila BRDM 2 i to jeste ozbiljno jačanje“, objasnio je Lazanski.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.