NEĆU CIGARE, HOĆU KAFU, ZNAM DA JE IMATE! Isplivao kompletan snimak hapšenja Slobodana Miloševića! (VIDEO)
Slobodan Milošević, Foto: Printscreen Youtube

retko ko zna ovo

NEĆU CIGARE, HOĆU KAFU, ZNAM DA JE IMATE! Isplivao kompletan snimak hapšenja Slobodana Miloševića! (VIDEO)

Retko viđen video snimak iz arhive bivšeg istražitelja tužilaštva tribunala u Hagu pokazuje detalje prebacivanje uhapšenog Slobodana Miloševića 2001. iz Beograda preko Tuzle u Hag

Objavljeno:

Milošević je uhapšen 1. aprila 2001. godine, pod optužbama za zloupotrebu službenog položaja. Hapšenje je započeto 30. marta, a okončano je posle dva dana. Situacija je sve vreme bila izuzetno napeta ispred njegove rezidencije, pošto su pristalice SPS i JUL-a danonoćno stražarile i čuvale svog predsednika.

U vili na Dedinju su nakon Miloševićevog hapšenja privremeno ostale njegova supruga Mira i ćerka Marija. Navodno je za vreme hapšenja ćerka Marija pucala iz pištolja. Poslednje što je bivši predsednik uradio pre nego što su mu stavljene lisice na ruke bilo da opere kosu svojoj ćerki Mariji iznad lavaboa.

Izručen je haškom tribunalu na Vidovdan, 28. juna, a tu uredbu je Savezni sud istog dana proglasio neustavnom.

Istražitelji su mu se obratili, a on im je odgovorio na savršenom engleskom. U jednom trenutku, na ponuđenu cigaretu, Milošević je odgovorio da će sačekati kafu.

- A ako avion naiđe pre kafe? - pitao ga je jedan od ljudi koji ga je pratio.

- Ne verujem da nemate ovde kafu - odgovorio je bivši predsednik Jugoslavije u polušaljivom tonu.

Kasnije, dok je uživao uz cigaru, Sloba je pitao istražitelje da li je dozvoljeno pušenje, na šta je dobio odrečan odgovor. Za njega su očigledno napravili izuzetak.

Tamničari su mu potom doneli lekove, i ispitivali su prvog čoveka Jugoslavije o tome koji lekovi mu trebaju. Milošević je tražio nitroglicerin, dok je objašnjavao koji lek za šta služi. U jednom trenutku je podigao kutijicu sa stola na kom su bili rasuti lekovi, i pokazao je stražaru.

- Ovo su žvake, nisu lekovi - rekao je Sloba kroz smeh. Potom se obratio kamermanu, i pitao ga da li je obavezan da snima sve.

Karakteristično je da Milošević, koji je faktički znao da ide u tamnicu, i posledično u smrt, sve prihvatao sa osmehom, i šaljivo je razgovarao sa svojim tamničarima.

(Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.