VUČIĆ: Otac Nebojše Stefanovića nema veze s tim, to je izmišljena afera
Predsednik Srbije gost emisije, Foto: Printscreen/TV Prva

gostovanje uživo

VUČIĆ: Otac Nebojše Stefanovića nema veze s tim, to je izmišljena afera

On je, gostujući na Televiziji Prva, dodao da Obradović ne kaže da je u "Krušiku" bilo nelegalnih radnji i da "priča nikakve veze nema sa firmom Nebojše Stefanovića"

Objavljeno:

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da je izmišljena afere o Branku Stefanoviću, ocu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i o navodnoj korupciji sa fabrikom namenske industrije "Krušik" Valjevo i trgovini oružja.

On je izjavio "da opozicija vodi brutalnu kampanju protiv ljudi na vlasti i da je jedan od takvih slučajeva uzbunjivač iz fabrike 'Krušik' Aleksandar Obradović i dodao da uzbunjivač može da bude samo onaj koji nešto prijavi državnom organu ili tužilaštvu, a da on to nije učinio".

On je, gostujući na Televiziji Prva, dodao da Obradović ne kaže da je u "Krušiku" bilo nelegalnih radnji i da "priča nikakve veze nema sa firmom Nebojše Stefanovića". Upitan da li može kao predsednik Srbije da uradi nešto da atmosfera u društvu bude bolja, Vučić je rekao da je to nemoguće i da nema "zemlje na kugli zemaljskoj u kojoj je atmosfera dobra".

On je rekao "da se zna kako se na vlast dolazi i kako se sa vlasti odlazi demokratski i da mora da ima poštovanja, da može da prihvati da ima i krivice vlasti, ali da je vlast koja predstavlja ogromnu većinu" svakodnevno izložena teroru".

Vučić je rekao da "opozicija vodi brutalnu kampanju, da je unutar Srpske napredne stranke napravila kastu ili sektu koja ćuti, a da on neće da plaća reket nikome da ga ne napada".

Ponovio je da su navodi da je lideru Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergeju Trfinunoviću "nudio pola miliona nečega da izađe na izbore" i da bi voleo da državni organi to ispitaju.

Govoreći o napadu na novinarku Oliveru Jovićević, Vučić je rekao da "niko iz vlasti novinarke i druge dame nije nazivao prostitutkama i da nije normalno da to ne osuđuju koji imaju ćerke i majke". Včić je dodao i "da se znaju tri od četiri lica koja su palila knjigu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i da se oni viđaju i na protestima Jedan od pet miliona".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je "da po pitanju Kosova ne treba biti veliki optimista i misliti da su tu izgledi Srbije veliki".

"Vratili smo kosovsko pitanje na velika vrata, ali nemojte da budete optimista i da mislite da su tu naši izgledi veliki", rekao je Vučić gostujući na televiziji Prva.

On je rekao da Srbiji niko nije ponudio razgraničenje sa Kosovom, jer je za mnoge to pitanje završeno i Kosovo je nazavisno i nezavisno od Srbije. Vučić je istakao da je kao pretnju razumeo izjavu kandidata za premijera Kosova Aljbina Kurtija o tome da je prisustvo Srbije na severu Kosova za Prištinu najveći problem i dodao da vidi da Kosovo danas pravi greške kakve je Srbija pravila u vreme komunizma.

Niko nikada nije nudio razgraničenje ni podelu Kosova

On je naglasio da je "Srbija nekada imala lojalne Albance i da nije videla veliku većinu nezadovoljnih, a da sada to radi Kosovo, sarađujući sa Srbima poput Rade Trajković, koja prema predstavlja dva odsto Srba na Kosovu, dok odbija da sarađuje sa većinskim predstavnicima Srba".

Govoreći o aferi trovanja glasačkim materijalom iz Srbije, Vučić je rekao da je to sve bila "budalaština i izmišljotina koja pokazuje nivo nervoze", a da su infekcije bile broj glasova koje je osvojila Srpska lista i da li da se u vlast uključi stranka koju predvodi doskorašnji ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da niko nikada nije nudio razgraničenje ni podelu Kosova - jer je Kosovo "za zemlje EU i za SAD nezavisno".

"Ljudima je najlakše da kažu mi smo protiv podele ili razgraničenja, a ja pitam ko nam je nudio. Niko nikada nam to nije nudio, na žalost, zato što je po njima Kosovo celovito, nezavisno. Tačka", rekao je Vučić za TV Prva.

On je kazao da "to što mi Srbi sebe doživljavamo kao svetsku silu i mislimo da možemo i mnogo više od toga, pokazuje koliko smo nesvesni svojih pozicija, situacije i svega što se dešavalo i da nismo sami u svetu i koliko ne razumemo šta se dešavalo 1999. ili 2004. ili 2008. godine".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da vidi kao otvorenu pretnju izjavu kandidata za kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je za Prištinu prisustvo Srbije na severu Kosova najveći problem.

Vučić je naglasio da "Kurti neće ugroziti Srbe", dodajući da Albanci prave "užasne greške", da su nervozni, da vide da im ne ide kao što su planirali i da rade ono što je Srbija radila kad je izlazila iz komunizma.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.