Drpačina na 7 načina: Evo kako se sve krade na izborima u Srbiji! (GIF)

a kao sve regularno

Drpačina na 7 načina: Evo kako se sve krade na izborima u Srbiji! (GIF)

Nadate se da će glas otići baš onome kome ste ga i dali. Ali, možda ipak i neće
Objavljeno: 09:18h
Ubacili ste listić u kutiju. Zaokužili broj koji ste želeli. Poverenje dali onome za koga mislite da ga najviše zaslužuje. Može da bude, ali ne mora da znači...
Sprema se velika izborna krađa?! Ovaj tekst to dokazuje! (FOTO)
Fonet
Na izborima se, zvanično, ne krade. Mogu li, zaista, izbori da budu pokradeni ili je to samo mit? mogu, i to na više načina! specijalno za Espreso pristao je da objasni kako može da se krade na izborima.
1.
Ti fantomi navodno su prijavljeni na jednoj adresi, a u stvari - tu ne žive! Tu su prijavljeni samo za potrebe glasanja. Na izbore mogu izaći samo oni koji su na biračkom spisku. Dakle, na jednu adresu stigne poziv za glasanje adresiran na osobu koja ne postoji. Ta osoba u svakom slučaju nikada neće izaći na glasanje, a glas ide direkt u "džep" neke stranke. Takođe, nije isključeno da će na ime nekog vašeg preminulog člana porodice stići listić...Ako ništa drugo, znaćete zašto se to desilo.
2. Krađe su se, doduše ređe, dešavale i pre samog početka procesa glasanja. Glasačka kutija stiže na biračko mesto, ali - nije prazna. naređeno da najpre provere glasačku kutiju.
3. Glasovi mogu da se maznu, i to bukvalno, posle glasanja. Tako je na ovogodišnjim obukama kontrolora svih stranaka rečeno - da proveravaju jedni druge. 4.
Kada se otvori glasačka kutija i počne prebrojavanje, niko iz biračke komisije ne sme da ima hemijsku olovku! Na praznom listiću zaokruže broj koji žele i glas ode baš toj stranci. 5. Trpanje u džepove. Da, dobro ste pročitali. 6. Upisivanje u krajnji spisak. 7. . Kad preuzme listić glasač odlazi iza paravana. Ako je prevara već dogovorena i uigrana, on ima spremljen običan list papira koji će ubaciti u kutiju, a pravi listić iznosi u džepu. Napravi se blesav i lagano napusti prostoriju. Čega se sve neće dosetiti za šaku glasova i mesto u parlamentu...

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.