AMBASADOR FRANCUSKE U POSETI NOVOM SADU: Intenziviranje saradnje u oblasti bezbednosti, odbrane, EU integracije
Sastanak u Novom Sadu, Foto: Kurir.rs

DOBORDOŠLICA

AMBASADOR FRANCUSKE U POSETI NOVOM SADU: Intenziviranje saradnje u oblasti bezbednosti, odbrane, EU integracije

Na sastanku je zaključeno da će se dobri i plodotvorni odnosi Ambasade Francuske i Novog Sada nastaviti

Objavljeno: 18.10.2019. 14:11h

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, primio je novopostavljenog ambasadora Republike Francuske Nj.E. Žan Luj Falkonija u Gradskoj kući. On mu je tom prilikom poželeo srdačnu dobrodošlicu i poželeo uspešan rad u Republici Srbiji.

Ambasador Falkoni se zahvalio na prijemu i naglasio da je veoma značajno za saradnju na svim nivoima to što su dve zemlje u povoljnim bilateralnim odnosima.

foto: Kurir.rs

S tim u vezi, sagovornici su pomenuli nedavnu posetu predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona koji se sastao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u julu tekuće godine, kada je naglašena obostrana težnja da se radi na intenziviranju saradnje u oblastima bezbednosti i odbrane, evropskih integracija Srbije, ekonomske saradnje, kulturne razmene i frankofonije.

Sastanku su prisustvovali i direktor Francuskog instituta i šef Odeljenja ambasade za kulturu i saradnju Manuel Buar, kao i rukovodilac ogranka Francuskog instituta u Novom Sadu Vladimir Marinković.

foto: Kurir.rs

Oni su sa gradonačelnikom Vučevićem razgovarali na temu frankofonije i kulturne razmene, i čestitali Novom Sadu na prestižnoj tituli Evropska prestonica kulture 2021. godine. Izražena je obostrana težnja da se saradnja na polju kulture proširi i da se pripreme odgovarajući projekti vezani za 2021. godinu.

Na sastanku je zaključeno da će se dobri i plodotvorni odnosi Ambasade Francuske i Novog Sada nastaviti.

 

Bonus video:

(Espreso.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media